Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mediální bublina ohledně startu Andrettiho či Patrick splaskla

Mediální bublina ohledně startu Andrettiho či Patrick splaskla

Za tým USA nastoupí v Zandvoortu Charlie Kimball

Mediální šum ohledně možného startu Marca Andrettiho, či dokonce Danici Patrick , který především v zámoří vypuknul poté, co vešlo ve známost, že tým USA povede v letošní sezóně Michael Andretti, skončil. Dnes ráno bylo v Zandvoortu oznámeno, že o tomto víkendu pojede s monopostem týmu USA Charlie Kimball.

Přestože mediální dopad jeho startu se samozřejmě nemůže rovnat případnému startu jedné z hvězd IndyCar Series, jedná se o daleko promyšlenější a logičtější volbu. Kimball totiž trať v Zaandvortu dobře zná a dokonce zde již zvítězil. Stalo se tak v rámci závodu Eurosérie F3 v roce 2006.

"Stalo se to tak rychle, že jsem ještě ani pořádně nestačil vstřebat význam tohoto rozhodnutí," připustil Kimball. "Stačil jsem si jen v největší rychlosti zabalit a až v letadle jsem měl čas se nad tím vším zamyslet. Je to pro mne velká věc a je hezké, že jsem dostal příležitost tento týden závodit. Je úžasné, čeho tým Michaela Andrettiho dosáhl ohledně přípravy vozu v tak krátkém čase."

S volbou je samozřejmě spokojen i Michael Andretti a očekává, že Kimball bude vzhledem ke svým zkušenostem s tratí v Zandvoortu pro tým velkým přínosem.

"Charlie již určité zkušenosti s touto sérií a na Zandvoortu dosáhl určitých úspěchů. Tyto zkušenosti pro nás nyní mají obrovskou cenu. Navíc jsme o jeho schopnostech slyšeli mnoho dobrého a jsme zvědavi, co nám ukáže v kokpitu našeho vozu."

Michael Andretti by měl dorazit do Zandvoortu dnes dopoledne a očekává se, že na speciální tiskové konferenci oznámí své plány ohledně jezdeckého složení týmu USA pro letošní sezónu. Je tedy docela možné, že v některých závodech A1GP jednu z hvězd Andrettiho týmu skutečně ještě uvidíme.