Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari hrozí, že v krajním případě může odejít z formule 1

Ferrari hrozí, že v krajním případě může odejít z formule 1

Na vině by prý byly návrhy na zavedení standardizovaných agregátů.

Záměry zavést standardizované motory si zřejmě budou muset projít velmi trnitou cestou. Prakticky všechny automobilky, které se ve formuli 1 angažují, na tyto plány pohlížejí velmi skepticky.

 

FIA přitom dala vědět, že kolem sedmého listopadu dojde k mítinku, na kterém se bude dále projednávat drastické snižování nákladů počínaje rokem 2010. Na toto setkání by měli být pozváni i zástupci společností, které by měly o dodávání motorů do formule 1 zájem.

 

V médiích v posledních dnech prolétly informace, podle kterých Toyota zvažuje odchod z formule 1 a návrat do série Le Mans. Tyto zprávy však dnes vedení japonského týmu dementovalo.

 

Jisté je, že standardizované pohonné jednotky se vůbec nelíbí ani týmu Ferrari. Jeho vedení dokonce prohlásilo, že v případě uvedení Mosleyho plánů v platnost bude muset zvážit své další působení v královně motorsportu. Používání stejné techniky by prý podkopalo samotné základy formule 1 a v konečném důsledku by i mohlo způsobit odchod rudých vozů, které jsou s formulí 1 spjaté už od roku 1950.