Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Algarve bude dějištěm závěru příští sezóny GP2

Algarve bude dějištěm závěru příští sezóny GP2

Nový portugalský okruh bude také využíván k testům formule 1.

Závěrečný podnik příští sezóny GP2 bude hostit zbrusu nový portugalský okruh Algarve. Tato trať bude také využívána jako testovací okruh pro formuli 1.

První pořádný závod bude okruh hostit už tento víkend, kdy se na něm pojede mistrovství světa superbiků. V Algarve se také pojede předposlední závod letošní sezóny A1GP v dubnu.

Trať získala tento měsíc homologaci FIA, představitelé okruhu také projevili zájem o pořádání velké ceny formule 1 v co nejbližší možné době. Při příležitosti závodů GP2 zde proběhnou testy F1.

Díky podniku v Algarve se GP2 po roční pauze znovu na jeden závod oddělí od kalendáře formule 1. Naposledy tomu tak bylo v roce 2006, kdy závěrečný podnik hostil španělský okruh Ricarda Torma nedaleko Valencie, letos se ale tento závod přesunul stejně jako formule 1 přímo do města.

Organizátor GP2 Bruno Michel řekl: "V Autodromo Internacional do Algarve odvedli skvělou práci, představili nám okruh, který přináší vše, co série na vysoké úrovni potřebuje. Opravdu se na první závod těším."

Datum závodu ještě nebylo oznámeno.