Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso i Piquet zůstávají u Renaultu

Alonso i Piquet zůstávají u Renaultu

Piquet má smlouvu jen na další rok, Alonso na dva.

Stáj Renault dnes potvrdila, že bude mít její jezdecká dvojice pro příští rok stejné složení jako letos, v kokpitech se tedy objeví Fernando Alonso a Nelson Piquet.

Španěl letos pozvedl upadající formu stáje a významně se zasloužil o dosažení týmového cíle, čtvrtého místa v poháru konstruktérů. Obzvláště silný byl jeho závěr sezóny, když vyhrál v Singapuru a Japonsku a získal pár dalších postavení na pódiu.

Alonso byl opět jedním z klíčových článků přestupového kolotoče. Jeho jméno bylo spojováno například s Ferrari, BMW nebo Hondou. Španěl ale nakonec podepsal smlouvu na další dva roky s francouzským týmem.

"Rozhodl jsem se zůstat s Renaultem, protože jak jsem několikrát v sezóně zopakoval, vždy pro mě při výběru byli na prvním místě a já se s nimi cítím velice šťastně a pohodlně."

O Piquetově budoucnosti se hodně pochybovalo, Brazilcovy výkony v úvodu sezóny zůstávaly daleko za očekáváním, Piquet se nakonec ale zlepšil. Jeho nejvýraznějším výkonem byl postup z jedenáctého místa na roštu na čtvrté v cíli Velké ceny Japonska ve Fudži.

"Samozřejmě, že mě těší mít možnost závodit za Renault i druhý rok. I když jsem měl složitou sezónu, hodně jsem se toho v ní naučil a mým cílem je své zkušenosti zhodnotit v příštím roce. Chci poděkovat týmu za jejich podporu a důvěru, kterou mi do budoucna projevili."