Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Panteři posilují před novou sezónou

Panteři posilují před novou sezónou

Do týmu přichází manažer Chris Mower

Stáj Panther Racing, které se podařilo v letošním roce získat víceleté kontrakty se dvěma důležitými sponzory, společností Delphi a americkou Národní gardou, hodlá v příští sezóně bojovat nejen a titul, ale především o vítězství v Indianapolis 500. Poté co získala jako jezdce vítěze z Indy Brita Dana Wheldona, posílila tento týden i na manažerských postech, když přetáhla od Conquestu manažera Chrise Mowera. 

Mower přichází na post týmového manažera a přináší s sebou více než dvacet let zkušeností, které nasbíral při působení v různých sériích formulového motorsportu.

Mowerova kariéra začala v roce 1980, když v týmu svého otce Dereka Mowera pomáhal leštit kola, ale brzy začala strmě růst. Chris odešel do Evropy, kde nejdříve působil ve Formuli 3000. Tam s týmem Pacific Racing a jezdcem Christianem Fittipaldim získal první titul. V letech 1992 až 1993 pak působil u Lotusu ve F1. Odsud přešel zpět do F3000 a týmu Nordic Racing, který pomáhal založit jeho otec. Pro Nordic Racing pak získal titul šampióna F3000 v roce 2001Justin Wilson, zatímco Tomáš Enge startující za stejný tým byl v šampionátu druhý.

V roce 2003 se Mower vrátil zpět do Států a na pozici týmového manažera pracoval pro Conquest Racing Erica Bachelarta. Zde si získal všeobecné uznání za způsob, kterým dovedl tým neustále bojující s omezeným rozpočtem ke slušným výsledkům. O Mowerovi se hodně hovořilo v roce 2006 ve spojitosti se založením nového týmu série Champ Car, ale tento projekt se z různých důvodů nepodařilo nikdy dovést do konce.