Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Velká cena Číny by měla zůstat i po roce 2010

Velká cena Číny by měla zůstat i po roce 2010

Zprávy o jejím vyřazení prý byly nedorozuměním.

Velká cena Číny by měla v kalendáři závodů formule 1 zůstat i po roce 2010 navzdory zprávám, že představitelé okruhu kvůli slabé návštěvnosti zvažují ukončení pořádání velké ceny.

Zástupce ředitele šanghajského úřadu pro sport Qiu Weichang tehdy řekl: "Nyní vše vyhodnocujeme. Příští rok bychom vám měli být schopni dát odpověď. Rádi bychom vytvořili oboustranně výhodnou situaci, tedy jak pro nás, tak pro Bernieho Eccelestona a samozřejmě i pro organizátory formule 1. Pokud s tím budeme moci něco udělat a naše spolupráce bude probíhat hladce, zvážíme to."

Leon Sun z organizace Velké ceny Číny nicméně prohlásil, že se o vyškrtnutí Velké ceny Číny z kalendáře formule 1 nikdy nemluvilo.

"Mluvil jsem s panem Qiu, nikdy neřekl, že formule 1 opustí Čínu. Myslím, že jde zřejmě o nedorozumění, které vzniklo při překladu. Řekl bych, že Velká cena Číny zřejmě zůstane i po roce 2010. Formule 1 je zde teprve pět let. Vybudovat základnu fanoušků není snadné, je to běh na dlouhou trať.

Myslíme, že je formule 1 velice dobrou událostí pro Šanghaj, takže už jen z obchodního hlediska ji chceme dále pořádat. Podle výzkumů chodí na velkou cenu stále více fanoušků, takže si nemyslím, že formuli 1 řekneme ne."