Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kovalainen kritizuje McLaren za příliš plné nádrže paliva

Kovalainen kritizuje McLaren za příliš plné nádrže paliva

Finský jezdec se domnívá, že neměl možnost vítězit.

Heikki Kovalainen si myslí, že přístup McLarenu v sezoně 2008 ho stál několik vítězství. Finský 27letý pilot prý sháněl šéfy týmu, aby si s nimi běhěm zimní přestávky pohovořil, proč do rozhodující třetí částí kvalifikace vjížděl s větším množstvím paliva než jeho kolega Lewis Hamilton.

V rozhovoru pro Motorsport Aktuell Kovalainen řekl, že během jeho první sezony v McLarenu se cosi odehrávalo v zákulisí, co činilo dobrý výsledek nemožným.

"Pouze jednou jsem byl, co se paliva v kvalifikaci týká, lehčí než Lewis. Stalo se tak v Silvestonu, kde jsem kvalifikaci vyhrál. Ve všech ostatních kvalifikacích jsem měl natankováno mnohem víc. Často jsem byl pilotem s nejtěžším vozem v prvních šesti nebo sedmi jezdcích na startovním roštu. Samozřejmě to mělo vliv na průběh závodů," řekl Kovalainen a vyjmenoval faktory jako kompromis ohledně startovní pozice, opotřebení pneumatik a ztráty času v provozu na trati.

Když se začalo šuškat o Kovalainenově nízké výkonnosti, zdála se být některými jeho pozice pro rok 2009 v ohrožení. Finský jezdec ale nemá pochyb o svém místě v týmu a s výhledem do nového ročníku řekl:

"Tým věděl přesně, co se dějě. Kdybych byl vepředu častěji, vítězil bych. Musíme se na to podívat před blížící se sezonou."