Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams má nového technického ředitele: Sam Michael

Williams má nového technického ředitele: Sam Michael

Patrick Head se stává ředitelem inženýringu.

Williams oficiálně potvrdil, že dosavadní šéfinženýr týmu Australan Sam Michael se stává technickým ředitelem. Přebírá tak zodpovědnosti Patricka Heada. Patrick Head bude ve Williamsu dělat něco jiného.

"Jsem přirozeně nesmírně potěšen takovou důvěrou, že jsem byl jmenován technickým ředitelem," řekl Sam Michael. "Načasování mi umožní plně se ujmout vývoje FW27."

Patrick Head bude nově zastupovat roli ředitel engineeringu a nadále bude do práce týmu plně zapojen. Jen se jeho zodpovědnosti z každodenních činností přesunout na dlouhodobou technologickou strategii Williamsu.

"Abych to ujasnil, nadále budu mít každodenní exekutivní zodpovědnosti, stejně tak si ponechám podíl ve Williamsu," řekl Patrick Head. "Není to jakýsi začátek úplného odchodu. V roce 1990 jsem se přesunul z šéfkonstruktéra na technického ředitele, když k nám přišel Adrian Newey a myslím, že je čas a příležitost na další změnu.

Sama budu plně podporovat a očekávám, že budu neméně zaneprázdněn."

Williams také prozradil, že jeho nový aerodynamický tunel byl již dokončen a je v plném provozu. Tento tunel bude běžet současné s tím prvním.

"Naš vývoj v oblasti aerodynamiky by se měl významně zrychlit," prozradila šéfová oddělení aerodynamiky Antonia Terzi. "Je nezbytně nutné, aby výsledky tunelu byly přesné."