Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

AGR nastoupí do nové sezóny ve stejném jezdeckém složení

AGR nastoupí do nové sezóny ve stejném jezdeckém složení

Jako poslední z kvartetu jezdců podepsal tento týden Marco Andretti.

Marco Andretti podepsal tento týden se stájí svého otce Michaela smlouvu pro nadcházející sezónu série IndyCar. Stal se tak posledním ze čtveřice jezdců, která stáj reprezentovala v letošním roce, neboť kontrakty s Tony Kanaanem, Hideki Mutohem a Danicou Patrick již byly oznámeny dříve. Stáj Michaela Andrettiho se tak po týmu Chip Ganassi Racing stala další stájí, která má v jezdeckém složení pro rok 2009 oficiálně kompletně jasno.

Kromě startů v IndyCar Series čekají Marca zřejmě další starty v A1GP, o které se měl podle původního plánu střídat s Danicou Patrick. Ta však požadovala za tyto starty od týmu navýšení finanční částky ve smlouvě, na což majitelé stáje podle všeho nepřistoupili a Danicu tak zřejmě v závodech A1GP neuvidíme.

Marco Andretti zahájí příští rok svou čtvrtou sezónu v IndyCar Series. V té právě uplynulé dokázal odjet na vedoucí pozici celkem 330 kol, čtyřikrát se umístil na stupních vítězů a především na některých oválech upoutal pozornost schopností jízdy po vnější stopě, kam se za ním odvážil jen málokdo. Stejně tak si však na své konto připsal řadu celkem zbytečných havárií. Pokud se chce skutečně stát očekávanou hvězdou IndyCar, měl by letos dokázat proměnit svou rychlost ve vítězství.