Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Josef Král míří k J.D. Motorsport

Josef Král míří k J.D. Motorsport

Tým Roberta Cavallariho loni pomohl k titulu van der Driftovi.

Česká formulová naděje Josef Král míří po loňské vydařené premiéře v seriálu IFM k mistrovskému týmu J.D. Motorsport, který v loňské sezóně pomohl Novozélanďanovi Chrisu van der Driftovi k titulu v sérii.

Král závodil v loňském roce za debutující Team JVA, výsledky sice zpočátku nebyly ideální, na Oscherslebenu se ale vše jako mávnutím kouzelného proutku změnilo a závodník ze Dvora Králové ve všech zbývajících šesti závodech sezóny bodoval, třikrát se dokonce postavil na stupně vítězů a právě na Oscherslebenu také vyhrál.

Že je pro tým skvělou volbou Král potvrdil v prosinci během zimních testů, když ve španělské Valencii zajel s dvoulitrovou formulí rekord okruhu v hodnotě 1:26.577.

"Jsem velice šťastný, že pro letošní sezónu přestupuji k J.D. Motorsport." řekl Král. "V loňském roce odvedli tak dobrou práci, věděl jsem, že pro ně chci letos závodit. Celý tým je velice dobrý a stejně tak i vůz. Mám v plánu udělat vše pro to, abych v letošní sezóně získal titul.

Těším se také na závodění, Fabio [Leimer] bude skvělým soupeřem, známe se spolu už dlouho, takže to bude velice zábavné."

Šéf týmu, Roberto Cavallari, řekl: "Jsme šťastní, že si Josef vybral pro letošní sezónu náš tým a jsme si jistí, že se rychle sžije s týmem. V loňském roce jsme měli skvělou spolehlivost a věříme, že letos bude naše výkonnost ještě lepší.

Šampionát Formula Master nám díky své silné technické a promotérské úrovni, jako například zastřešení celého projektu Eurosportem do roku 2012, umožňuje nabídnout jezdcům vysoký závodní standard. To jim pomáhá dosáhnout jejich ambic v GP2 a formuli 1."