Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

U Ferrari jsou s vývojem KERS vcelku spokojení

U Ferrari jsou s vývojem KERS vcelku spokojení

Během testů v Bahrajnu zaznamenali velký progres.

Technický ředitel Ferrari Aldo Costa říká, že je italský tým vcelku spokojený s dosavadním vývojem systému rekuperace kinetické energie KERS.

Stáj z Maranella loni přiznala, že je s vývojem systému pozadu, během testů v Bahrajnu ale zaznamenala velký pokrok, přestože jednou systém selhal.

Ferrari je nyní spokojeno s tím, jak jejich KERS pracuje, ačkoliv Costa přiznal, že je stále ještě třeba odvést spousta práce, než bude plně připraven pro nasazení do velkých cen.

"Blížíme se ke konci těchto dlouhých testů v Bahrajnu a dny jsou čím dál tím intenzivnější. Musíme využít toho, co pravidla ohledně testování dovolují, pokud máme pochybnosti ohledně spolehlivosti, vývoje a výzkumu z hlediska výkonnosti.

Možná jsou před námi nějaké problémy, třeba takové, jaké nás potkaly během dvou dní, ve kterých jsme nasadili kompletně nové komponenty pro KERS, nebo když jsme například dnes ráno experimentovali s převodovkou.

Co se týče KERS, musím říct, že jsme docela spokojení s tím, co jsme dosud viděli, ačkoliv je před námi ještě spousta práce.

Zde v Bahrajnu jsme použili standardní konfiguraci aerodynamiky, pouze s malými úpravami. Tu kompletní uvidíme v příštích testech v Jerezu a Barceloně, kde zakončíme naší přípravu na Velkou cenu Austrálie."

Ferrari se stále ještě nerozhodlo, kdy systém KERS do velkých cen nasadí.