Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rubens Barrichello si nejspíš zazávodí i letos

Rubens Barrichello si nejspíš zazávodí i letos

Problémy Hondy by měly být koncem týdne dořešeny.

Nejzkušenější pilot formule 1 Rubens Barrichello by měl s největší pravděpodobností ještě navýšit svůj rekordní zápis v počtu startů ve velkých cenách, jak totiž potvrdily některé zdroje blízké týmu z Brackley, Brazilec se dohodl s týmem na prodloužení smlouvy.

Tým Hondy, jehož jméno by mělo být v blízké době oznámeno, tak v letošní sezóně pojede s nezměněnou jezdeckou dvojicí, když se Barrichello opět objeví po boku Jensona Buttona.

Stáj už jen čeká na povolení Honda Motor Company, aby mohlo být zahájeno odkoupení vedené Rossem Brawnem a Nickem Fryem a až se tak stane, všechny smlouvy pro letošní sezónu budou doladěny.

Celá situace, která se s týmem táhne od odstoupení Hondy z formule 1 v prosinci, by měla být podle všeho definitivně vyřešena koncem tohoto týdne. Tým stále pokračuje v přípravách na letošní sezónu, nového vozu bychom se měli dočkat příští týden, kdy se stáj zapojí do poslední série zimních testů v Barceloně.

Rubens Barrichello se v loňském roce dostal v počtu startů ve velkých cenách před Riccarda Patreseho, který jich odjel celkem 256. Brazilec už za svou kariéru, kterou začal v roce 1993, startoval se 267 velkých cenách.

Potvrzení Barrichella vyšachovalo ze hry druhého kandidáta o závodní sedačku, Bruna Sennu, který byl s tímto místem během zimy nejčastěji spojován. Synovec trojnásobného šampiona formule 1 Ayrtona Senny je z tohoto výsledku dost rozčarovaný, neboť mu dlouhá jednání znemožnila najít si místo jinde.

"Jsem trochu naštvaný, protože se tato situace vlekla tak dlouho, takže jsem přišel o možnost získat jinou profesionální nabídku. Nyní se sejdu se svou rodinou a mými poradci, abychom se rozhodli, jak dál. Důležité bude udržet si formuli 1 jako prioritu. Vrátím se."