Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Diváci se letos dostanou blíže jezdcům

Diváci se letos dostanou blíže jezdcům

Piloti budou muset absolvovat autogramiádu.

Formule 1 bude od letošního roku otevřenější svým fanouškům, ti se budou moci dostat přímo k samotným jezdcům. Piloti totiž musí povinně v pátek absolvovat autogramiádu. Co více, ti, kteří se nezúčastní tiskové konference, budou muset být přístupni médiím po daném závodě.

Pro diváky by také mělo být jednodušší rozpoznat strategii už na začátku závodu, neboť FIA zveřejní hmotnost jednotlivých monpostů po kvalifikaci. Další změna nastane u pojmenování pneumatik. Aby se předešlo dalším zmatkům, mokré pneumatiky se nyní budou označovat jako "přechodné" a extrémně mokré uvidíme pod názvem "mokré".

FIA se také rozhodla řešit týmy často avizovaný problém s mladými jezdci, kteří mají kvůli zákazu testování velmi omezené možnosti usednou do vozu. V době mezi posledním závodem a 31. prosincem téhož roku budou týmy moci uspořádat tři jednodenní testy pro potenciální nováčky.

Zúčastnit se budou moci jezdci, který v předchozích dvou letech neabsolvovali více než dvě velké ceny, nebo netestovali vůz více než po čtyři dny v tomto období.