Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bond není spokojen s výsledky Jaguaru

Bond není spokojen s výsledky Jaguaru

HSBC neodejde z Jaguaru před koncem letošní sezóny.

Sponzor Jaguaru, HSBC, v pátek uvedla, že není spokojená s výkony týmu. HSBC je, co se tržní kapitalizace týče, desátou největší firmou světa. Podle HSBC splnilo partnerství svůj účel při budování globální pozice značky.
 
"Sdílím vaše zklamání z výkonů týmu, které vztahuji na Ford a Jaguar," řekl předseda HSBC Sir John Bond na výroční schůzi akcionářů.
 
"Šli jsme do toho s cílem upozornit na sebe globálně... a myslím si, že to splnilo svůj účel," uvedl Bond. "Budeme pokračovat do konce letošní sezóny a ve správný čas přijdeme s oznámením."
 
Po šesti závodech figuruje Jaguar se ziskem jednoho bodu na předposledním místě průběžného hodnocení Mistrovství světa konstruktérů. Má se za to, že by jednička Jaguaru, kterou je Australan Mark Webber, mohla odejít do Williamsu nebo Renaultu.
 
Jaguar má problémy nejen na trati, ale nedostává se mu ani peněz. Tým minimálně testuje a zatímco se ostatní zlepšují, Jaguar stagnuje. Pokud by se HSBC skutečně stáhla a nenašla se náhrada, znamenalo by to pro Jaguar katastrofu. Není tajemstvím, že stáj je na prodej.
 
Druhým pilotem Jaguaru je Christian Klien. Tomu se zatím letos nepovedlo nikdy dojet lépe než na desátém místě. Klien se asi nejvíce proslavil v GP Monaka, kde krátce po startu havaroval a ztratil diamant v ceně sedmi miliónů korun, který byl v rámci sponzorské akce vsazen do nosu obou monopostů.
 
Tisková mluvčí HSBC odmítla zveřejnit sumu, kterou HSBC Jaguar podporuje. Bývalý předseda banky však již dříve uvedl, že v roce 1996 to bylo pět miliónů liber ročně. HSBC sponzorovalo obdobnými částkami po osm let stáj Stewart, která byla v roce 1999 odkoupena Fordem a přejmenována na Jaguar.
 
Tiskový mluvčí týmu Nav Sidhu sdělil, že HSBC není jediný, kdo je zklamaný, ale že se může odehrát ještě hodně věcí, které by mohly situaci zlepšit.
 
"Jsme všichni zklamaní z výkonů týmu," prohlásil. "Sezóna však ještě neskončila a máme k dispozici mnohem lepší vůz, než tomu bylo minulý rok. Jaguar a jeho sponzoři chtějí dokončit sezónu s odpovídajícím výsledkem."