Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Enge odstartuje třetí

Enge odstartuje třetí

F3000: Kvalifikace z pohledu českého jezdce.

Jak jsme Vás již informovali v článku Tomáš Enge zajel třetí nejrychlejší čas, zajel český jezdec z týmu ma-con Dark Dog Charouz v kvalifikaci na čtvrtý závod Mezinárodního šampionátu FIA F3000 třetí čas a do závodu odstartuje z druhé řady. Týmový kolega Tony Schmidt byl 12.

Nürburgring byl svědkem dosud nejlepšího letošního kvalifikačního výkonu Tomáše Enge, kterému chyběly necelé dvě desetiny na místo v první řadě. Český jezdec tak má dobrou výchozí pozici pro zítřejší závod na trati, kde v roce 2001 zvítězil. Stejně jako ve všech letošních závodech se do první řady postaví Vitantonio Liuzzi a Enrico Toccacelo, který Engeho přeskočil v samém závěru kvalifikace. Většina jezdců zajela svůj nejlepší čas už v úvodu kvalifikace na první sadě pneumatik.
 
Tomáš Enge: "Podle mého názoru jsem dnes dostal z vozu maximum, nemyslím, že bych mohl být rychlejší. Zajel jsem dvě rychlá a vyrovnaná kola, bohužel na první řadu to nestačilo. Přesto jsem poměrně spokojený, ačkoliv naprostá spokojenost je jen při zisku pole position. Dnes jsme také pochopitelně zkoušeli nastavení pro závod, snažili jsme se odjet co nejvíce kol a zdá se, že pneumatiky drží dobře. Nyní ještě musíme probrat alternativy strategie, ale definitivní rozhodnutí určí až průběh závodu.
 
Marian Hamprecht, šéf týmu: "V zásadě jsem dnes spokojený, tentokrát jsme dokázali potvrdit výkony z volných tréninků i v kvalifikaci. Vlastně jsem si myslel, že máme první řadu. Na cílové rovince už visela šachovnicová vlajka a jel jsem k Tomášovi, ale někteří jezdci ještě byli v letmém kole a Toccacelo se dokázal dostat do první řady. Ale i třetí místo je dobré, Tomáš bude stát na čisté straně tratě. Pokud se podaří dobrý start a v prvních dvou zatáčkách se vyhne problémům, máme dobrou šanci na stupně vítězů. A to je to, kde bychom chtěli být.
 
Průběžný stav Mezinárodního šampionátu FIA F3000 naleznete v sekci VÝSLEDKY.