Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone: "McLaren by mohl čelit vyloučení."

Ecclestone: "McLaren by mohl čelit vyloučení."

29. dubna předstoupí před Světovou radu motorsportu.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone si myslí, že McLaren bude vyloučen ze závodů poté, co byl vyzván, aby předstoupil před Světovou radu motorsportu kvůli lhaní sportovním komisařům.

McLaren se postaví před Světovou radu motorsportu týden po Velké ceně Bahrajnu a bude odpovídat, proč vědomě klamal sportovní komisaře ohledně předjetí Jarna Trulliho Lewisem Hamiltonem za safety carem v závodě v Austrálii a přinutil lhát také svého jezdce Lewise Hamiltona.

Ačkoliv je tu od FIA ještě řada nezodpovězených otázek, které mohou zapříčinit udělení důtky, Ecclestone nevyloučil možnost, že může být McLaren diskvalifikován.

Ecclestone řekl: "Musíme vyšetřit, co se stalo. Je to o jednom bodu a jedné pozici, ale stojí to i peníze, takže je to v podstatě podvod. Jsem si jist, že to začalo příliš nevinně, bez toho, aniž by se pomýšlelo na následky.

Je tu mnoho možností trestu, pokud bude vina prokázána a byla by to hrozná škoda, kdyby kterýkoliv z týmů byl vyloučen ze závodů, ale mohlo by se to stát.

Není to tak dávno, co byl McLaren na návštěvě u Světové rady motorsportu a pro nikoho není příjemné, když je po tak krátké době opět postaven před soud s podobnou záležitostí."