Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piquet potřebuje zlepšit výkony v kvalifikacích

Piquet potřebuje zlepšit výkony v kvalifikacích

Boj s časem bývala v nižších sériích Brazilcova silná stránka.

Nelson Piquet v zákulisí Velké ceny Španělska řekl, že jeho největším problémem v letošní sezóně jsou špatné výkony v kvalifikacích, které pak neblaze ovlivňují průběh jeho závodů.

Pilot Renaultu se letos dokázal kvalifikovat nejlépe na čtrnáctém místě, dvakrát dokonce vůbec nepostoupil z první části kvalifikace. To jeho týmový kolega Fernando Alonso zatím ve všech kvalifikacích prošel až do elitní desítky.

"Myslím, že potřebuji vyřešit kvalifikace. Všechen ten nedostatek testování na začátku sezóny a nepraktikování jízdy s malým množstvím paliva a novými pneumatikami...

Mou silnou stránkou v kariéře byla vždy kvalifikace. Samozřejmě, v nižších kategoriích to neznamená nic, ale celé ty roky jsem byl jezdcem s největším počtem pole position. Letos se o trochu víc trápím.

Loni to bylo v pořádku, protože to byl můj první rok, letos bych ale měl být v kvalifikaci mnohem lepší. Jenže nedostatek testování, nové pneumatiky, nový vůz, nová pravidla, takové věci mi to značně ztěžují.

Takže doufám, že se dostanu na okruh, který znám trochu lépe a to mi možná pomůže získat trochu víc."

Piquet zatím v letošní sezóně nezískal ještě ani bod, pokoušet se o změnu této nelichotivé skutečnosti bude v neděli ve Velké ceně Španělska, ve které Renault stejně jako většina ostatních týmů představí významné aerodynamické změny.