Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault je podle Alonsa v Monaku konkurenceschopný

Renault je podle Alonsa v Monaku konkurenceschopný

Podobného ražení je i názor Nelsona Piqueta.

Fernando Alonso věří, že je jeho tým Renault pro nadcházející Velkou cenu Monaka v dobré formě, přestože tomu dnešní výsledky ne zcela napovídaly. Španěl v dnešních trénincích obsadil devátou, resp. jedenáctou příčku.

Vítěz z let 2006 a 2007 také přiznává, že šance na dobrý výsledek bude záviset na kvalifikačním výkonu.

"Čtvrtek v Monaku je vždy důležitější pro jezdce než pro tým, protože nám dává čas zvyknout si na trať a sžít se s vozem. Dnes jsme najeli spoustu kol, takže to pro mě bylo užitečné a já jsem s vozem spokojený.

Myslím, že jsme docela konkurenceschopní, ale kvalifikace bude pro závod klíčová a naše dnešní příprava by nám měla pomoct se ujistit, že z vozu v sobotu dostaneme maximum."

Dnes desátý nejrychlejší Nelson Piquet s názorem Fernanda Alonsa na formu Renaultu souhlasí.

"Vždy to zabere pár kol, než si zvyknete na závodění v úzkých uličkách Monaka, ale po ranním tréninku už jsem byl zpátky ve cviku.

Vůz dnes pracoval dobře, neměli jsme s ním žádné problémy, což nám umožnilo dokončit spoustu kol. Trať byla ráno špinavá a během dne se zlepšila, tak jak to v Monaku bývá, ale ztížilo nám to ověřování fungování pneumatik a změn nastavení, které jsme udělali. Celkově si myslím, že máme o tomto víkendu slušnou formu."