Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Salaquarda pojede Formuli Renault 3.5 v barvách Prema

Salaquarda pojede Formuli Renault 3.5 v barvách Prema

Od závodu na Hungaroringu nahradí Monačana Stefana Colettiho.

Filip Salaquarda bude po zbytek sezóny působit u Prema Powerteam ve formuli Renault 3,5.

Prvním Salaquardovým vystoupením v barvách nového týmu bude závod na okruhu Hungaroring poblíž Budapešti, kde Filip 13. a 14. června nastoupí po boku Juliana Leala namísto jezdce Euroserie F3 Stefana Colettiho. Ten se v závodní sedačce formule Renault ukázal jen jednou, a to při posledním závodě v uličkách monackého knížectví.

Šéf týmu Prema Angelo Rosin řekl: "Salaquarda se ukázal být jako velmi rychlý jezdec a má také hodně zkušeností. Sledovali jsme jej v Euroserii F3, ale nemohli jsme s ním tenkrát uzavřít smlouvu. Jsme rádi, že ho máme po zbytek sezóny a jsem si jistý, že během naší spolupráce dosáhneme skvělých výsledků."

Po představení na okruhu ve Varanu se český rodák a bývalý jezdec Euroserie F3 a International Formula Master poprvé s formulí Renault 3,5 svezl při závodě před dvěma týdny v Monaku za tým RC Motorsport. Nicméně pětadvacetiletý jezdec měl již dříve přislíben přestup k Prema Powerteamu počínaje závodem na Hungaroringu.

"Jsem extrémně šťastný za příležitost, jako je tahle. Určitě by mě to mohlo posunout dál v mé kariéře," řekl Salaquarda. "Měl jsem šanci testovat vůz Světové série, odjet s ním debutový závod v Monaku a vytvořit si bezprostřední kontakt s autem.

V týmu Prema budu čelit tvrdé práci, ale jsem si jistý, že budu odměněn za své úsilí. Těším se také, že poctím tým nějakými skvělými výsledky poté, co ve mě vložil důvěru pro tuto novou výzvu."