Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren se začne zaměřovat spíše na příští sezónu

McLaren se začne zaměřovat spíše na příští sezónu

Titul je letos asi nedosažitelný a stupně vítězů vzdálené.

Po nepovedeném vstupu do sezóny to vypadalo, že se McLaren pomalu zvedá, ale Velká cena Turecka srazila nadějné vyhlídky stříbrných opět k zemi. Tým z Wokingu fatálně ztrácí především v rychlých zatáčkách, a tak se není co divit, že z Istanbulu odjíždí bez bodu. Pro Lewise Hamiltona to znamená už třetí závod v řadě, kdy vyšel bodově naprázdno, zatímco Jenson Button si připsal šest vítězství v sedmi ujetých závodech. Obhajoba titulu se z tohoto důvodu nezdá reálná, a přiznává to už i Martin Whitmarsh, šéf McLarenu.

"Myslím, že je třeba přiznat, že Jenson vypadá v dobré formě, a zaslouží si to," pověděl Whitmarsh. "Má za sebou roky, kdy tápal ve tmě, zatímco teď odvádí skvělou práci, má rychlé auto a musím říct, že vše nasvědčuje tomu, že si jede pro titul. Podle mě odvádí fantastickou práci.

Co se nás týče, musíme zajistit, abychom byli silní příští rok. Potřebujeme zajistit, aby způsob našeho přístupu k příštímu ročníku zabral odpovídající část našich zdrojů."

Příčinu trápení McLarenu, ale i Ferrari máme prý stále hledat v minulých sezónách, kdy si to spolu oba týmy do poslední chvíle rozdávaly o titul, což je stálo velké množství zdrojů, které nemohly investovat do této sezóny.

"Řekl bych, že naše trápení, i trápení Ferrari, je stále důsledkem několika posledních let, na druhou stranu jsme závodní tým a prohlašovat, že se letos nepokusíme zvítězit, není naším stylem. Ale jsme realisté, nehodlám tvrdit, že budeme zpět na stupních vítězů v brzké době. Pokusíme se tlačit na pilu a vzít si z tohoto auta co nejvíce, abychom neopakovali stejnou chybu příští rok, čemuž musíme věnovat odpovídající zdroje."