Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Podle Brawna je Button závod od závodu lepší a lepší

Podle Brawna je Button závod od závodu lepší a lepší

I kdyby Vettel v prvním kole nechyboval, nejspíše by prý nezvítězil.

Strategický mág a šéf Brawnu GP, Ross Brawn, nemá pochyb. Jenson Button se neustále zlepšuje, a závod v Turecku, ačkoliv na pohled ne příliš dramatický, zastihl Buttona v té nejlepší formě.

"Podle mě to byla dokonalá jízda," chválil svého svěřence Brawn. "Chci říci, že to byla skutečně, ale skutečně působivá jízda. Tlačil na to, když bylo třeba, bral ohled na pneumatiky, bral ohled na motor, uspořil trochu paliva v různých částech závodu, kdy si měl jeho spotřebu hlídat, aby mohl zajet více rychlých kol. Proto si myslím, že jsem viděl jeho nejlepší výkon, nikoli nutně nejnapínavější, ale pravděpodobně to bylo to nejkvalitnější. Zdá se, že je stále lepší a lepší."

Ross Brawn se také zamyslel nad tím, jestli byla rozhodující Vettelova chyba v prvním kole: "Pokud bychom zůstali za ním a drželi se ho, stejně si myslím, že bychom v přímém boji jeho třízastávkovou strategii porazili. Ale netuším, jaká by bývala byla jeho rychlost za dané situace, takže těžko soudit."

Co se týče Barichellova špatného startu, pořád není jasné, byla-li to chyba pilota, nebo se objevil na voze nějaký problém.

"Mohlo to být také oboje," zamyslel se Brawn. "Měl těžký start a pak udělal pár rozhodnutí, která očividně nevyšla."