Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piquet nečeká, že se Renault zvedne tak, jako loni

Piquet nečeká, že se Renault zvedne tak, jako loni

I tak ale pro zbytek sezóny věří v umístění v nejlepší pětce.

Nelson Piquet se domnívá, že bude mít Renault co dělat, aby se ve zbytku letošní sezóny dokázal zvednout tak, jako tomu bylo v loňské sezóně.

Francouzský tým dosud nasbíral pouze 11 bodů, všechny jsou navíc zásluhou Fernanda Alonsa. Loni měl Renault touto dobou o bod více, ve zbytku sezóny jich pak po skvělém vzestupu, několika pódiových umístěních a především Alonsových dvou vítězství přidal 68, v podobný úspěch ale Piquet nevěří.

"Loni jsme podle mě měli lepší auto než letos." řekl Piquet. "To loňské se vyvíjelo lépe... nebo se možná letos ostatní vyvíjí rychleji.

Vývoj se nikdy nezastaví. Klíčem je vyvíjet svůj vůz rychleji než ti ostatní a to pro nás ve druhé polovině tohoto roku nebude snadné.

Nyní je skutečně vidět, kde týmy s velkými rozpočty opravdu získávají náskok, protože spousta lidí pracuje spousty hodin denně a to si malé týmy nemohou dovolit."

I tak je Piquet s dosavadním letošním pokrokem spokojen a věří, že ve zbytku sezóny bude možné dojíždět v nejlepší pětce.

Na Velkou cenu Německa jede s vědomím, že právě v tomto podniku loni získal své nejlepší umístení kariéry, druhou pozici za Lewisem Hamiltonem, byť s přispěním štěstěny. Závod se navíc jel na Hockenheimu, kdežto letošní velkou cenu na území Německa hostí Nürburgring.

"Střed pole je velice vyrovnaný. Snad v příštím závodě budeme mít nějaké novinky. Vůz vypadá dobře a tým je vždy optimistický v tom smyslu, že dokážeme bojovat v nejlepší pětce. Při prvním testu v Portugalsku jsme rychlostně nestačili a přece jsme se dotáhli. Ale stále je to těžké."