Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Dennis říká: "Mikův comeback je nepravděpodobný."

Dennis říká: "Mikův comeback je nepravděpodobný."

Ale zároveň připouští, že návrat Villeneuva by byl úchvatný.

Šéf McLarenu Ron Dennis, který nad Mikou Häkkinenem držel po celou dobu jeho kariéry ve formuli jedna ochranou ruku, pochybuje že dvojnásobný mistr světa vážně přemýšlí o návratu do královny motoristického sportu.
 
Häkkinenovo jméno je spojováno se stájí Williams, ale Dennis říká: "Přiznám se upřímně, že nevím jestli mezi Mikou a Williamsem proběhla nějaká jednání, ale mluvil jsem s ním před GP Monaka a diskutovali jsme o mnoho věcech. Nezpozoroval jsem však, že by měl myšlenky na návrat. Odlétá do Finska a poté jede na dovolenou do Afriky, což mi nepřipadá, že by bylo slučitelné s plány o návratu do F1. Moc dobře vím, proč si zvolil jít do závodního důchodu a nechápu proč by tyto důvody neměly již nadále existovat."
 
Všichni mají za to, že pro jezdce který je z kolotoče F1 pryč více než dva roky, je obtížné vrátit se zpět a být konkurenceschopným. Ale byl to právě Dennis, kdo v roce 1982 přivedl zpět Nikiho Laudu, poté co na konci roku 1979 zanechal závodění. O dva roky později Rakušan vyhrál s McLarenem třetí světový titul.
 
"Základní otázka, kterou si v této souvislosti pokládám, je proč vlastně jezdec skončil," dodává Dennis. "S Nicky Laudou je to dávná historie a myslím si, že on byl velice odlišným typem závodního pilota. Závodění dostalo přednost před ostatními věcmi v jeho profesionálním a osobním životě. Ale v případě někoho jako je Mika, kde rozhodnutí zkomplikovaly vztahy uvnitř rodiny, by bylo mnohem těžší vrátit se.
 
Být náhle pryč od rodiny z důvodu testování a zcela se oddat závodnímu programu je vždy na újmu soukromého života, a to by pro Miku nebylo jednoduché. Ale pro někoho jako Jacques Villeneuve, kdo je relativně bez závazků, to může být mnohem snadnější. Myslím, že Jacques bude v budoucnu řídit Williams a bude vzrušující vidět ho jak závodí."