Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jarno Trulli je blízko prodloužení smlouvy s Toyotou

Jarno Trulli je blízko prodloužení smlouvy s Toyotou

Zprávy o příchodu Kimiho Räikkönena vzaly za své.

Jarno Trulli je velice blízko prodloužení svého kontraktu s Toyotou i pro příští sezónu, sám totiž potvrdil, že setrvání ve formuli 1 je jeho zájmem.

Ital dosud startoval ve 208 velkých cenách a je tedy jedním z historicky služebně nejstarších pilotů. V poslední době se proto objevily spekulace, že už by rád pověsil helmu na hřebík a raději se věnoval rodině a svému úspěšnému podnikání v oblasti vinařství.

Nicméně Trulli řekl britskému deníku Autosport, že by velice rád svou kariéru pilota formule 1 ještě prodloužil, motivují ho k tomu totiž letošní slibné výkony týmu.

Podle některých zdrojů Toyota měla zájem o služby Kimiho Räikkönena, ten však přestup tímto směrem údajně odmítl a proto japonská automobilka dala Trullimu seriózní nabídku, aby zůstal i pro příští sezónu.

"V tuto chvíli jezdím a skutečně si to užívám." řekl Trulli o svých výhledech do budoucna. "Dokud jezdíte rychle, není důvod se obávat. Samozřejmě nevíte, co se stane, je totiž těžké zjistit, kam formule 1 v tuto chvíli spěje, ale to bude brzy jasné.

Jsem šťastný ze své výkonnosti a sebevědomí. A samozřejmě nemám v duši pocit, že bych chtěl skončit, protoře cítím, že máme stále co dělat. Cítím se velice silně a velice konkurenceschopně, takže zkrátka doufám, že mohu setrvat ve formuli 1 a jsem sebevědomý, ale je obtížné v tuto chvíli něco říct, protože týmy jsou právě zaneprázdněné jinými záležitostmi."

Jarno Trulli ve formuli 1 strávil více než deset let a cítí, že jeho bohaté zkušenosti jsou pro něj výhodou spíš než aby si připadal zmožený.

"Jsem docela spokojený se sezónou. Daří se mi velmi dobře, jezdím velmi dobře a jsem velice konzistentní a velice silný během kvalifikaci i závodu. V tuto chvíli je to dobré a jsem spokojený s vozem.

Jsme konkurenceschopní, takže každý víkend je šance na dobrý výsledek a já mám zkušenosti na to, abych to vše udělal správně téměř pokaždé. Když bojujete a víte, že máte malou šanci na pódiové umístění nebo první pětku, pak máte v boji díky zkušenostem velkou sebejistotu, což mi hodně pomáhá."

Toyota letos zatím ještě nenaplnila svůj cíl, konečně poprvé vyhrát velkou cenu a Trulli říká, že tato skutečnost v něm zanechává pocit nedokončené práce.

"Toto je stále jeden z mých cílů, za kterými letos odhodlaně jdu a stále v ně věřím. Ačkoliv ztrácíme a všichni to vidí, s vozem, který mám, stále doufám, že to dokážu, ať už je to teď, příští víkend nebo speciální víkend. Je to tady a je třeba být připraven toho dosáhnout."