Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa si myslí, že Alguersuari je na formuli 1 mladý

Massa si myslí, že Alguersuari je na formuli 1 mladý

"Jsem překvapen, že tým posadí do auta člověka, jako je on."

Felipe Massa si myslí, že Jaime Alguersuari je příliš mladý a nezkušený na to, aby si odbyl tento víkend na Hungaroringu ve formuli 1 svou premiéru.

Jaime Alguersuari se ve svých devatenácti letech a 125 dnech stane nejmladším jezdcem, který do závodu formule 1 kdy zasáhne, poté, co v kokpitu Toro Rosso nahradil Sébastiena Bourdaise.

Španěl si vyzkoušel formuli 1 zatím pouze v testech na přímé trati a na Hungaroring přijel, aniž by s STR4 zajel jediné kolo.

Massa dodal, že byl překvapen rozhodnutím Toro Rosso posadit Alguersuariho do vozu, podle něj je špatné pro formuli 1 i pro Alguersuariho samotného, který se bude trápit.

"Pro mě je moc mladý." řekl Massa. "Když jsem já přišel do formule 1, bylo mi dvacet a bylo to pro mě rovněž docela brzy. Byl jsem příliš nezkušený na to, abych požádal o to, co od auta potřebuji, takže jsem dělal nějaké chyby. Jistě, měl jsem na velmi obtížně ovladatelné auto, ale v každém případě to pro mě nebylo jednoduché.

Přesto, a musím říct, že na to jsem byl také ještě mladý, jsem celou zimu testoval, takže jsem absolvoval ve formuli 1 hodně testů. On nikdy neřídil vůz formule 1 nebo ho řídil jen na rovině nebo co.

Podle mě je to špatné. Není to pro něj dobré. Podle mě se může velmi rychle spálit. Možná je úžasným talentem a dokáže mnohem více, než si všichni myslí, ale podle mě to pro něj není dobré.

Jsem překvapen, že tým posadí do auta člověka, jako je on. Podle mě to není správné."