Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alguersuariho netrápí kritika ze strany soupeřů

Alguersuariho netrápí kritika ze strany soupeřů

Nemyslí si, že by byl na trati pro někoho nebezpečný.

Debut Jaimeho Alguersuariho 1 při Velké ceně Maďarska se zatím u soupeřů nesetkává s pochopením, podle nich je na formuli 1 ještě příliš mladý, navíc má téměř nulové zkušenosti s řízením vozu.

Alguersuari ve včerejších volných trénincích skončil poslední, jeho ztráta ale na druhou stranu není až tak vysoká, za svým týmovým kolegou Sebasienem Buemim zaostal o méně než osm desetin sekundy.

Španěl se kritikami svých soupeřů příliš nezabývá a podle svých slov se raději soustředí na svou práci, tedy řídit vůz. Navíc si nemyslí, že by byl na trati pro někoho nebezpečný.

"Opravdu se nestarám o to, co všichni lidé říkají, já prostě dělám svou práci." řekl Alguersuari po skončení pátečních tréninků. "Dělám, co dovedu, abych pravdu řekl. Jsem tady, protože mě o to Red Bull zkrátka požádal, jestli jedu formuli 3, světovou sérii nebo GP2, je mi to jedno. Prostě řídím auta.

Je to moje práce a to, co si v životě užívám. Jsem tady, protože mi Red Bull zkrátka poslal zprávu, ve které říká, že mám řídit jeho vůz, tak jsem tady.

Vím, co od toho očekávám a jaký je můj cíl. Vím, že dnes jsem neudělal žádnou chybu a snad neudělám ani zítra a ani v závodě a podle toho nakonec pracuji.

Mým zdejším cílem je řídit vůz a nedělat chyby. Pak se budeme bavit o časech a rychlosti. Ale necítím, že bych byl nebezpečný, to opravdu ne."