Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Coulthard pomýšlí na místo v Toyotě nebo Williamsu

Coulthard pomýšlí na místo v Toyotě nebo Williamsu

Coulthard: "Angažmá v druhořadém týmu nepřipadá v úvahu."

David Coulthard uvažuje o tom, že by po svém odchodu z McLarenu mohl zakotvit v Toyotě nebo Williamsu. Na konci této sezóny by měl do stáje McLaren přestoupit Kolumbijec Juan Pablo Montoya. Coulthard však chce ve formuli 1 setrvat.
 
"Toyota potřebuje jezdce, který dokáže vítězit,“ uvedl Skot před prvním závodem letošní sezóny, Grand Prix Austrálie.
 
David poté pokračoval: "Nelze pochybovat o tom, že se zlepšují. Rovněž bych rád jezdil za Williams."
 
Coulthardova kariéra ve formuli 1 odstartovala v roce 1994 právě v týmu Franka Williamse. Od sezóny 1996 působí Skot v McLarenu.
 
"Letos odvedu v McLarenu stoprocentní výkon a pokusím se vítězit v závodech, tak abych mohl od příští sezóny usilovat o nejlepší možné volné místo.“
 
Williams bude potřebovat náhradu za odcházejícího Montoyu. Dokonce by se mohlo stát, že stáj Franka Williamse bude mít od příští sezóny volné pozice dvě. Vše záleží na tom, jak nakonec dopadnou jednání o smlouvě mezi Ralfem Schumacherem a stájí.
 
Za Toyotu v současné době nastupuje Olivier Panis, který je ve svých třiceti sedmi letech nejstarším mužem na startovním roštu, a Cristiano da Matta. Japonská automobilka vstupuje do své třetí sezóny ve formuli 1. Má se za to, že Toyota disponuje nejvyšším rozpočtem. Toyota je rovněž považována za tým, kterému bude patřit budoucnost.
 
Coulthard, který doposud skončil v Mistrovství světa jezdců nejlépe na druhém místě, bylo to v roce 2001, zvítězil během své kariéry třináctkrát, když nastoupil do sto padesáti sedmi Grand Prix. David v neděli překoná rekord v podobě startů s jedním týmem.
 
Vše však nasvědčuje tomu, že spolupráce Coultharda a McLarenu spěje ke konci.
 
"Nevidím žádný důvod, proč bych měl rezignovat. Vzniklou situaci vidím jako příležitost. Není to jako kdybych přistihl svou přítelkyni, že mne podvádí. Nejsem s McLarenem oddán. Je nevyhnutelné, že po devíti letech spolupráce nastane čas na změnu.“
 
"Nikdy jsem nechoval takové emoce ve vztahu k lidem z McLarenu, o jakých se teď mluví. Formule 1 je moje vášeň a nikoliv McLaren. Sním o tom, že budu vítězit. Nesním o McLarenu. Vždy jsem věděl, že jezdci jsou nahraditelní. Působit v F1 neznamená být tam celý život."
 
Coulthard rovněž uvedl, že angažmá v druhořadém týmu nepřipadá v úvahu. Rád by se však vyhnul situaci, která potkala jeho přítele Jacquese Villeneuva, který musel odejít ze stáje BAR a potažmo i formule 1.
 
"Je mi třicet dva let a nevidím nikoho, kdo by byl větším profesionálem a lépe připravený podávat výsledky. Nevidím důvod, proč bych měl uvažovat o změně zaměstnání."