Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Z budapešťské nemocnice přicházejí dobré zprávy

Z budapešťské nemocnice přicházejí dobré zprávy

Zdravotní stav Felipeho Massy se zlepšuje.

Zdravotní stav Felipeho Massy se stále zlepšuje, také lékaři ve vojenské nemocnici AEK v Budapešti, kde Massa leží, potvrzují, že stále dělá pokroky.

Pilot Ferrari ještě v sobotu pozdě odpoledne podstoupil operaci hlavy, při své havárii v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska totiž utrpěl frakturu lebky a otřes mozku. Poté byl uveden do kómatu, aby se usnadnila jeho rekonvalescence.

Mluvčí maďarského ministerstva obrany Istvan Bocskai řekl, že testy, které Massa podstoupil, lékaře ujistily o jeho stavu. Massa může hýbat rukama i nohama a jeho mozek není poškozen.

Bocskai řekl: "Felipe strávil noc v klidu. Před pár hodinami podstoupil ultrazvuk, protože při takových nárazech se vevnitř může hromadit voda.

Jeho případ ale není tak vážný, výsledky jsou uspokojivé. Dnes mu udělají další CT, aby si včerejší výsledky ověřili.

Nyní je probouzen častěji a na delší dobu, už je schopný pasivně komunikovat, to znamená, že reaguje, když na něj někdo mluví, což je podle mě určitě dobrá známka. Jsme optimističtí, doufáme, že pomalá rekonvalescence začíná."

Na otázku, zda Massa utrpěl nějaká zranění mozku s trvalými následky, Bocskai odpověděl: "Myslím, že výsledky CT jsou povzbudivé. Lékaři nenašli žádné známky, které by to mohly naznačovat, ale myslím, že v této fázi je příliš brzy něco prohlašovat."

Bocskai také řekl, že nemocnice, ve které Massa leží, je jednou z nejlepších v Evropě a má všechna potřebná diagnostická zařízení, navíc také velice zkušené zdravotníky, kteří mají za sebou spoustu zkušeností z vojenských misí.

Za Felipem Massou se dnes také přiletěl podívat prezident Ferrari a předseda Asociace týmů formule 1 (FOTA) Luca di Montezemolo.