Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Felipe Massa by mohl opustit nemocnici do deseti dnů

Felipe Massa by mohl opustit nemocnici do deseti dnů

Podle lékařů bude dokonce schopen odejít po svých.

Rekonvalescence Felipeho Massy pokračuje tak dobře, že by z nemocnice mohl odejít na konci příštího týdne. Dnes to médiím řekl lékařský ředitel nemocnice, Peter Bazso.

"Já očekávám, že by mohl odejít z nemocnice po svých. Pokud bude jeho rekonvalescence pokračovat tímto tempem, nevylučuji, že by mohl nemocnici opustit do deseti dnů."

Massa je čím dál tím déle vzhůru, byl mu odebrán respirátor a komunikuje se svými blízkými.

"Tráví stále více času vzhůru, mluví s rodinou a přáteli." řekl Bazso.

V nemocnici nadále zůstává Massova žena, rodiče, bratr a manažer Nicolas Todt. Nemocnice pro ně dokonce vyčlenila jeden pokoj, kde mohou přebývat. Massu by dnes měl také navštívit jeho týmový šéf Stefano Domenicali.

Nicméně, stále není zcela jasné, jak velká zranění utrpělo Massovo oko, Bazso říká, že Brazilec musí být nadále podrobně monitorován.

"Rád bych podotkl, že ačkoliv se uzdravuje, není to konec příběhu, stále je v ohrožení života. Samozřejmě, to nebezpečí se každým dnem zmenšuje."

Felipe Massa leží ve vojenské nemocnici AEK v Budapešti kvůli svým zraněním, která utrpěl při sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, kdy jej do hlavy trefila pružina z vozu Rubense Barrichella. Na animaci tohoto incidentu se můžete podívat.

Otázkou také zůstává, kdo Felipeho Massu nyní nahradí, je totiž jasné, že několik velkých cen bude muset vynechat. Nejčastěji je zmiňován testovací jezdec Ferrari Marc Gené, ale objevily se také spekulace o návratu Michaela Schumachera.

Jeho tisková mluvčí Sabine Kehm řekl v rozhovoru pro britskou stanici BBC, že to není nemožné. Schumacher sice odmítá zasahovat do týmových diskuzí na toto téma, ale kdyby jej italská stáj oslovila, rozhodně by okamžitě neodmítl a určitě by si tuto nabídku promyslel.

Ferrari se zatím jmenováním Massova náhradníka příliš nezabývá, podle něj je nyní hlavní Massova rekonvalescence, toto téma přijde ke slovu později.