Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barrichello: "Brawn může stále získat titul."

Barrichello: "Brawn může stále získat titul."

"Je tu něco, co v posledních třech závodech nebylo v pořádku."

Rubens Barrichello je přesvědčen, že tým může stále získat titul v Poháru konstruktérů navzdory špatné formě v nedávných závodech.

Tým Brawn jen nevěřícně sledoval, jak jeho hlavní sok Red Bull významně snížil ztrátu a rozdíl mezi nimi v Poháru konstruktérů je pouze 15,5 bodu.

Co se hodnocení jezdců týče, tam ztrácí Mark Webber na vedoucího Jensona Buttona bodů 18,5. Webber dokázal využít zaváhání soupeře, jehož nejlepší umístění v posledních třech závodech je páté místo a snížil ztrátu o patnáct bodů.

Barrichello přiznal, že Button si nemusí dělat starosti a Brazilec je optimistický v tom, že Brawn se může vrátit do formy, kterou měl na počátku sezóny.

"Kdybych byl Jenson a měl náskok 18,5 bodů, byl bych stále velmi klidný." řekl Barrichello. "Když jste vpředu, je to velmi uklidňující. Když ztratíte vedení, už se tak necítíte.

Nemáme v tuto chvíli dobrou formu, ale tým je velmi soudržný. Na začátku jsme si vybudovali opravdu dobrý náskok, takže je to na nás, abychom to znovu prokázali. Myslím, že to dokážeme."

Barrichello nicméně připustil, že jeho tým je v tuto chvíli pod větším tlakem a trvá na tom, že Brawn musí zůstat klidný a analyzovat důvody svého výkonnostního propadu.

"Myslím, že v tuto chvíli je tým pod trochu větším tlakem. Jsem 26 bodů za Jensonem, takže myslím, že je to zcela otevřené. Celý tým potřebuje zůstat v klidu a pracovat na tom. Máme opravdu dobrou partu lidí.

Je tu něco, co v posledních třech závodech nebylo v pořádku. Potřebujeme pouze prohlédnout každou drobnost, kterou jsme na autě udělali. Pokud tu byla nějaká malá změna, cokoliv se může ukázat jako špatné, nebo správné."