Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lékaři ujišťují: "Massa bude opět závodit."

Lékaři ujišťují: "Massa bude opět závodit."

Byť je oko stále nateklé, není poškozené.

Dino Altmann, osobní lékař Felipeho Massy, si je podle svých slov jistý tím, že Massa bude opět schopen závodit. Trauma, které Brazilec utrpěl, totiž není tak hrozné, jak se původně zdálo a jeho zdravotní stav se dramaticky lepší.

"Nepochybuji o tom, že Felipe bude znovu závodit. Jsem si tím jistý.

Situace je stále delikátní, ale já věžím, že jeho život už není ohrožen. Od začátku jsem cítil, že jeho trauma nebylo tak pokročilé, jak se čekalo, ale zlepšení v posledních hodinách překročilo naše nejdivočejší očekávání."

Altmann také popřel nedávné obavy z toho, že má Massa poškozené oko. Pilot Ferrari už je schopen jej otevřít a proto bylo možné otestovat jeho funkčnost. Testy byly úspěšné.

"Pobízen fyzioterapeutem dokázal, že rozezná levou stranu od pravé a plně vnímá vzdálenost i hloubku. A jeho ztráta paměti vypadá krátkodobě.

Jeho oko bylo otevřeno, opatrně, protože je stále nateklé, a on řekl, že vidí. Jeho schopnost vidění nebyla oslabena.

Příslušné odpovědi podával ve třech jazycích, v portugalštině, italštině a angličtině. To znamená, že kognitivní oblast jeho mozku je v pořádku."

Ferrari potvrdilo, že Massa dnes opustí jednotku intenzivní péče. Šéf Stefano Domenicali řekl, že rychlost jeho rekonvalescence je pozoruhodná.

"Je to fantastické zlepšení. Jen za tři dny po své nehodě udělal povzbudivý pokrok.

Poznal mě, já jsem ho pozdravil a předal mu všechnu srdečnou podporu týmu i fanoušků. Odpověděl mi italsky, poté mluvil se svou rodinou v portugalštině. Řekl mi, že si nepamatuje nic z toho, co se stalo. To je dobré."

Domenicali také doplnil, že Massovo místo nebude nikým trvale zaplněno a hned jak bude schopen vrátit se do kokpitu, bude moci.

"Data jsou povzbudivá, ale v takových situacích je lepší být rozvážný a za čas udělat jen jeden krok. Chceme, aby se uzdravil jak nejrychleji to bude možné.

Potvrdil jsem mu, že se těšíme na jeho brzký návrat, že auto je jeho a že jakmile bude připraven, bude zpátky mezi námi."