Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Luca Badoer přiznává, že musí co nejdříve zrychlit

Luca Badoer přiznává, že musí co nejdříve zrychlit

Umístění na dně výsledkové listiny pilotovi Ferrari nesluší.

Luca Badoer má za sebou první den v roli náhradníka za zraněného Felipeho Massu v kolotoči velkých cen, zatím je ale spíše zklamáním. Po dvacátém místě z prvního tréninku a osmnáctém z toho druhého přiznal, že potřebuje co nejdříve zrychlit, aby si Ferrari jeho nasazování ještě nerozmyslelo.

Paradoxně jediným místem, kde dnes prokázal svou rychlost, byla boxová ulička, tedy část trati, kde vysoká rychlost není na místě. Během jednoho tréninku totiž dokázal hned čtyřikrát překročit limit, za což si vysloužil napomenutí a tři pokuty v celkové výši 5 400 eur. Zlí jazykové si na něm samozřejmě okamžitě smlsli, když tvrdili, že je v boxech rychlejší než na trati.

Badoer si ale na druhou stranu nemyslí, že jeho dnešní vystoupení bylo totálním propadákem, osm měsíců totiž neřídil vůz formule 1 a i trať je pro něj zcela nová.

"Absolvoval jsem program, který mi tým naplánoval. Musíme se hodně zlepšit a hodně zapracovat. Ale vzhledem k mé situaci, osm měsíců jsem nejezdil a na tomto okruhu jsem poprvé, jsem se svou dnešní prací velice spokojen. Neudělal jsem žádnou chybu, nehavaroval jsem, zkrátka jsem jezdil, abych se naučil trať. Nakonec to pro mě byl pozitivní den.

Měl jsem to dvojnásobně ztížené, protože trať je pro mě nová. Ve formuli 1 je obtížné najít limit. Můžete ztrátu okamžitě srazit na jednu sekundu, ale ta poslední sekunda se velice těžko získává, zejména na nové trati.

Pro mě to tedy dnes bylo opravdu těžké, ale dostat se na tuto úroveň bylo v programu. Rozdíl mezi mnou a Kimim na jedno kolo nebyl tak velký, takže si myslím, že jsem odvedl skvělou práci.

Samozřejmě nás ještě čeká spousta práce, protože chci být zítra v lepší pozici."