Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Luca Badoer bude závodit až do návratu Felipeho Massy

Luca Badoer bude závodit až do návratu Felipeho Massy

O fyzičku se nebojí, je zvyklý absolvovat dva závody za den.

Luca Badoer bude závodit za Ferrari až do té doby, než se do kokpitu bude moci vrátit Felipe Massa. Potvrdil to jak sám Badoer, tak tiskový mluvčí italské stáje.

Osmatřicetiletého Itala čeká o tomto víkendu návrat do kolotoče velkých cen, tu poslední ze svých dosavadních osmačtyřiceti absolvoval v roce 1999 v japonské Suzuce.

Vědomí, že bude závodit i v několika dalších velkých cenách, Badoera uklidňuje. Podle svých slov není pod takovým tlakem, protože Valencie není jeho jedinou šancí.

"Kdybych jel jenom ve Valencii, měl jen jednu šanci, velmi bych se obával a zkusil bych udělat všechno, možná pod velkým tlakem a možná se spoustou chyb, ale tak tomu není, protože dokud se Felipe nevrátí, auto je moje." řekl Badoer. "Takže mám nějaký čas na zlepšení, na rozvoj situace."

O co si ale rozhodně Badoer startost nedělá, je jeho fyzička. Z testovacích programů je totiž zvyklý absolvovat i vzdálenost dvou závodů během jediného dne.

"Naposledy jsem závodil víceméně deset let zpátky, ale v těch deseti letech jsem s vozem formule 1 najel téměř 150 tisíc kilometrů.

Z testů jsem zvyklý odjet dva závody za den, někdy za den odjedeme vzdálenost dvou závodů, takže z tohoto aspektu situace skutečně nemám obavy.

Jsem zvyklý na závody z dřívějška, protože jsem jich odjel spoustu. Když pomyslíte na někoho, kdo ještě nikdy nezávodil, je to možná problém, ale to z dřívějška znám, takže mám představu.

Jsem v lepší pozici než někdo, kdo nezávodil, takže v tuto chvíli jsem velice klidný."