Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Luca Badoer si ještě před Valencií vyzkouší letošní F60

Luca Badoer si ještě před Valencií vyzkouší letošní F60

Dva dny bude s aktuálním vozem jezdit v rámci reklamní akce.

Rezervní jezdec Ferrari Luca Badoer dostane příležitost seznámit se s aktuálním vozem F60 ještě před Velkou cenou Evropy ve Valencii, zítra a pozítří s ním bude jezdit ve Fioranu v rámci reklamní akce.

Osmatřicetiletý Ital bude ve Valencii zaskakovat za zraněného Felipeho Massu namísto Michaela Schumachera, jehož návratu do kokpitu zabránil špatný zdravotní stav.

V letošní sezóně je ale striktně zakázáno testovat a proto Badoer ještě neměl šanci svézt se s F60. Ferrari už pro Michaela Schumachera žádalo o výjimku, ta byla ale třemi týmy zamítnuta.

Ferrari proto vymyslelo jiný způsob, jak dostat Massova náhradníka do letošního vozu, dva dny s ním totiž bude natáčet reklamní video. Test ale samozřejmě nebude plnohodnotný, Badoer dostane pro tyto účely určené pneumatiky, které jsou extrémně tvrdé, při jízdě navíc Ital nesmí překročit limit 100 kilometrů v hodině.

Tým ve svém prohlášení uvádí: "Zatímco se Felipe v Brazílii zotavuje, Scuderia se zítra opět po povinné dvoutýdenní dovolené, která byla odsouhlasena všemi týmy, chopí své práce. Během následujících tří dní se tým bude soustředit na přípravu pro závody ve Španělsku a Belgii, které se pojedou o dvou posledních srpnových víkendech.

Vedle Kimiho Räikkönena bude v těchto závodech startovat Luca Badoer. Zítra a v úterý bude Luca součástí natáčení videa pro reklamní účely za volantem F60 na trati ve Fioranu."