Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Luca Badoer má ze svého záskoku u Ferrari smíšené pocity

Luca Badoer má ze svého záskoku u Ferrari smíšené pocity

Startem za Ferrari si splní dětský sen, ale je mu líto Schumachera.

Luca Badoer, který má nakonec namísto Michaela Schumachera nahradit Felipeho Massu u Ferrari, má podle svých slov z této situace smíšené pocity.

Italský pilot už od roku 1998 pracuje ve službách Ferrari jako testovací jezdec, až nyní ale za stáj z Maranella bude závodit, čímž si splní svůj dětský sen. Naproti tomu je ale zklamaný z toho, že návrat Michaela Schumachera se konat nebude.

"Už od dětství jsem vždycky chtěl závodit za Ferrari a nyní mám příležitost učinit z tohoto snu skutečnost.

Je mi opravdu líto Michaela, protože vím, jak moc se chtěl vrátit, to říkám jako jeho kamarád a fanoušek. Během posledních dní jsme spolu byli v kontaktu a minulý týden jsme spolu v Lonatu závodili na motokárách. Já jsem mu byl tedy při jeho snažení nablízku.

Zavolal mi pár minut poté, co mi tuto zprávu oznámil Stefano Domenicali, a vím, že bude vždy připraven dát mi nějakou radu a bude mě podporovat."

Badoer zatím neměl šanci svézt se v aktuálním Ferrari F60, naposledy totiž testoval loni v prosinci v Algarve, v jeho kokpitu už ale seděl a nemyslí si, že by pro něj měl záskok představovat velký problém.

"Ačkoliv letošní pravidla drasticky zredukovala počet odjetých kilometrů pro nás, testovací piloty, připravuji se na to, abych byl k dispozici za každých okolností, právě tak, jak jsem to dělal i v minulých letech, jsem v této branži u nějakou dobu.

Po Felipeho nehodě jsem svůj program zintenzivnil a jsem si jistý, že z tohoto pohledu nebudu mít žádné problémy."

Za svou šanci Badoer také poděkoval svým nadřízeným a vedle toho nezapomněl popřát Massovi brzké uzdravení.

"Má první myšlenka směřuje k Felipemu. Byl jsem jeho nehodou šokován a jsem tak rád, že se situace tak rychle zlepšuje. Přeji mu všechno nejlepší a aby se dostal zpátky na trať co možná nejdříve.

Chtěl bych také poděkovat Lucovi di Montezemolovi a Stefanu Domenicalimu za jejich důvěru, kterou ve mě vložili za poctu, kterou mi tím, že mi svěřili vůz, vyjádřili. Udělám to nejlepší pro ně i pro všechny fanoušky Ferrari, kteří, čímž jsem si jist, mě podpoří."