Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button má z opuštění Brawnu smíšené pocity

Button má z opuštění Brawnu smíšené pocity

Podle něho to bylo ale něco, co musel udělat.

Jenson Button má podle svých slov z opuštění týmu Brawn smíšené pocity, ale říká, že to bylo něco, co musel udělat.

Button letos ukořistil svůj první mistrovský titul právě s týmem z Brackley, pro příští rok se ale rozhodl přestoupit do McLarenu k Lewisovi Hamiltonovi.

Mistr světa 2009 tvrdí, že potřebuje čerstvou výzvu po tom, co se mu povedlo dosáhnout úspěchu s Brawnem. Přiznává ale, že se mu těžce loučí s týmem, se kterým strávil posledních sedm let.

"Je to něco, co jsem cítil, že musím ve své kariéře udělat," řekl Button Autosportu.

"Vše bylo vždy zaměřené na jeden jediný cíl a to vyhrát světový šampionát, bylo to tak s Hondou i nyní s Brawnem a tohoto cíle jsme v roce 2009 dosáhli.

Jsem velmi nadšený, ale také velmi smutný, že opouštím tým, se kterým jsem strávil sedm let. Ale všechny dobré věci končí a my jsme skončili na vrcholu."

Brit, který v neděli získal dvě ocenění na letošním udělování cen Autosportu, říká, že si konečně začíná zvykat na skutečnost, že je světovým šampionem.

"Po závodě v Brazílii to byl velmi emotivní moment a já byl naprosto strhaný," řekl.

"Předtím jsem sotva dýchal, bylo to tak stresující. Následující týdny se probouzíte a neuvědomujete si, co jste dokázali, jiné dny se pobudíte a uvědomíte si to - dokázal jsem to, jsem světový šampion.

Když strávíte tolik času mimo závodění, jako já v minulých pár týdnech, přijít sem na udělování cen opravdu vrací emoce a je to perfektní způsob jak oslavit sezónu.

Mám před sebou v neděli ještě několik dalších ceremoniálů, takže je to dost nabitý a vzrušující týden a je úžasné, že se mi povedlo vyhrát tyto ceny, které přede mnou získalo tolik skvělých jezdců."