Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Button: "Jsem motivovaný jako nikdy předtím."

Button: "Jsem motivovaný jako nikdy předtím."

Jeho cílem je udržet jedničku na kapotě co nejdéle to půjde.

Počínaje tímto pondělkem zbývá týmům posledních deset týdnů na přípravu před zahájením sezóny 2010. Desátý týden se celý cirkus formule 1 přesune do Bahrajnu, aby započal novou závodní dekádu. Cíl šampiona Jensona Buttona pro tuto chvíli je naplno se zabydlet v týmu McLaren.

Button, který loni ukořistil jezdecký titul s týmem Brawn a přinese tedy do týmu McLaren prestižní jedničku na kapotě vozu, míří do nové dekády jako druhý britský šampion v řadě. "Samozřejmě je to fantastické, být součástí těch nejslavnějších jmen ve formuli 1," komentoval Button své nové působiště.

"Je to ale také osvěžující - byl jsem ve stejném týmu po sedm let, takže pro mě jde o velkou kulturní změnu a něco, na co se velmi těším.

Je zde mnoho nových tváří a jmen, které se musím zapamatovat - to vše je vedle inženýrských prací a omezeného testování nutné udělat před začátkem sezóny - ale miluji každou minutu tady. Atmosféra uvnitř týmu je fantastická a začínám se tu cítit jako doma. Nemohu se dočkat, až vyjedu v tom fantastickém novém voze, které pro mě tým postavil!"

Dodává, že zákaz testování, které platí až do února, mu dává více času na aklimatizaci ve Wokingu, nicméně se již těší na návrat do kokpitu. "Je přirozené, že v následujících týdnech bude spousta práce v továrně," pokračoval.

"Samozřejmě, můj cíl je udržet si číslo 1 na mém voze tak dlouho, jak to bude možné! Ale v tuto chvíli je příliš brzy bavit se o dalším mistrovském titulu. Základním kamenem každého boje o titul je dobrá příprava, tvrdá práce, soustředění a obětování. Tvrdá práce začíná teď - následujících deset týdnů by klidně mohlo předurčit osud sezóny 2010, je kritické, abychom začali testy silnými výkony a nepovolili.

Jsem motivovaný více, než kdy předtím, k práci s týmem a inženýry a jsem velmi pozitivní ohledně nadcházejícího roku."