Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button si nemyslí, že Hamilton bude mít výhodu

Button si nemyslí, že Hamilton bude mít výhodu

Novopečený šampion je po přestupu k McLarenu více motivován.

Jenson Button nemá obavy z výhody, kterou má jeho nový týmový kolega Lewis Hamilton ve znalosti svého týmu. Přesto novopečený šampion formule 1 přiznává, že mu adaptace na nové prostředí zabere nějaký čas.

Button v loňském roce vybojoval s týmem Brawn GP svůj první mistrovský titul, po sezóně ale ukončil své působení v týmu a přesunul se ke stříbrným šípům.

"Nechci říct, že (Hamilton) začne s velkou výhodou," řekl Button agentuře Reuters. "Řeknu vám, že s tímto týmem je pro mě všechno nové. Musím poznat spoustu lidí v týmu a poznat, jak pracují a to zabere trochu času.

Pro mě je důležité to, že věřím ve své schopnosti a myslím, že každý má právo na svůj názor.

Mohu říct jen to, že jsem nadšený ze spolupráce s Lewisem, protože to je přesně to, co letos budeme muset udělat proto, abychom byli konkurenceschopní.

Opravdu mi to velice usnadňuje život, protože jsme v mnohem pohodlnější pozici než ti, kteří tvrdí, že se chystám svého týmového kolegu zničit.

Já se zkrátka mohu soustředit na to, abych odvedl tu nejlepší práci, dostal to nejlepší ze sebe a také z našeho týmu. Myslím, že to do jisté míry není špatné."

Button také řekl, že je pro nadcházející sezónu více motivován, než kdyby nadále závodil v barvách Brawnu, tedy dnes již Mercedesu.

"Možná, kdybych zůstal tam, kde jsem byl, bylo by pro mě obtížnější vybojovat druhý titul. Možná bych nebyl tak motivovaný. Ale myslím, že přesun tam, kde jsem nyní, mě skutečně motivoval.

Je to něco, co mě skutečně povzbuzuje a taky něco, na čem musím s týmem pracovat opravdu tvrdě, abych toho dosáhl.

Pro to, abych měl letos dobrou sezónu, jsem motivován víc, než kdy jindy. Cítím se více uvolněný, mám větší důvěru ve své schopnosti a také ve způsob, jak pracuju s týmem."

Brit se také nesmírně těší na to, že se na trati bude znovu potkávat se sedminásobným šampionem Michaelem Schumacherem.

"Myslím, že pro sport je to senzační. Myslím, že to, že budou závodit čtyři mistři světa a jeden z nich už vybojoval mnohem víc, než kdokoliv jiný v tomto sportu, je skvělé.

Od Michaela je to neobvyklé rozhodnutí, ale on pro to určitě má své důvody. Je skvělé mít ho zase na roštu a těšit se na to, že si s ním letos zabojujete."