Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Kovalainen: "Lotus byl nejstabilnější volbou."

Kovalainen: "Lotus byl nejstabilnější volbou."

Podle svých slov ho dva roky u McLarenu posílily.

Bývalý jezdec Renaultu a McLarenu Heikki Kovalainen vysvětlil, proč si pro své nové působiště od roku 2010 vybral právě tým Lotus. Řekl, že šlo o nejstabilnější volbu, která mu byla dostupná.

"Cítil jsem, že toto byla pro mě nejstabilnější dostupná volba," řekl Kovalainen Autosportu. "V ostatních týmech neustále panovala nejistota, kdo bude vlastníkem týmu, kdo bude sponzorem, kdo bude platit účty.

Je to docela zvláštní, pro nový tým jsem byl rozhodnut po setkání s Tony Fernandesem a Mike Gascoynem. V prvé řadě, mají příhodný rozpočet. Mají lidi, kteří přicházejí k týmu, a jde o současné osoby, ne takové, které by byly mimo paddock jeden či dva roky. Čili osobně jsem cítil, že toto je nejstabilnější místo.

Ve srovnání s ostatními týmy jsem zde viděl největší potenciál a cítil jsem, že jde dlouhodobě o nejlepší volbu. V hlavě jsem si velmi rychle vyjasnil, kam půjdu, a uvidíme, co z toho bude."

Kovalainen také řekl, že dvouletá zkušenost u McLarenu ho posílila a stal se z něj lepší jezdec.

"Jsem si jistý, že jsem nyní v lepší formě. Jsem lepší jezdec. Dokážu jezdit rychleji než dříve u Renaultu. Naučil jsem se mnoho věcí - jak pracovat s týmem, jak nastavit vůz, jak závodit. Myslím, že jsem lepší ve všech směrech.

Pravděpodobně to ale není nějaký obrovský rozdíl. Není to jako den a noc. Už u Renaultu jsem jezdil, zvláště na konci sezóny, velmi dobře. Ale myslím, že jsem se naučil věci, které přinesu do týmu a využiji je v budoucnu. A přinesou nám lepší výsledky."