Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Buttona je zásadní silný vstup do sezóny

Podle Buttona je zásadní silný vstup do sezóny

Do prvních testů chce být maximálně připravený.

Jenson Button řekl, že pokud on a McLaren neodstartují sezónu v dobré formě, nebude místo pro žádné výmluvy.

Z loňské sezóny ví Button moc dobře, že silný vstup do sezóny může být velmi důležitý pro úspěch v šampionátu, proto si úřadující světový šampion myslí, že už první předsezónní testy budou stejně důležité jako závody samotné.

Na Autosport Internationl Show Button potvrdil, že do vozu MP4-25 se poprvé posadí 3. února ve Valencii.

"Když máte dobrý základ od prvních testů, je skvělé na tom následně stavět. Stejně jako se nám to povedlo loni s Brawnem, potřebujeme odstartovat ročník s dobrým vozem.

Pokud se nám to nepovede, stále to můžeme dohnat, ale je velmi obtížné stihnout to do prvního závodu, protože zbývá pouhý měsíc. Věříme v pozitivní testy, před námi je však ještě hodně práce. Docela často jsem v simulátoru a také v továrně.

Chci se na první testy připravit, jako by to byl první závod, protože až budu na prvním závodě vedle Lewise, nebude místo na žádné výmluvy. Chci být na úvodní závod připraven na 100 procent."

Buttona povzbudil i průběh loňské sezóny z pohledu McLarenu, kdy se týmu povedl obrovský pokrok po katastrofálním vstupu do sezóny. McLaren nakonec skončil celkově třetí v Poháru konstruktérů se dvěma získanými vítězstvími.

"Prostudoval jsem teď po roce celou loňskou sezónu McLarenu, učinili tehdy obrovské pokroky. Tak ohromné množství nových součástí na vůz nenasadil žádný jiný tým.

Lidé řeknou - nekoncentrovali se příliš na rok 2009? Nemyslím si to. Spousta součástí použitých v roce 2009 se využije i na voze 2010, takže myslím, že udělali správně. Myslím, že rok 2009, a nebudu teď mluvit za tým, ale z mého osobního pohledu, byl pro ně dobrý rok, protože jejich těžkosti ze začátku roku je podle mého udělali silnějšími.

Uvědomili si, že dokáží vyrobit tohle množství nových dílů, umístit je na vůz a po celý rok ho zlepšovat. A možná všichni občas potřebujeme studenou sprchu. Takže jsem pozitivní ohledně formy týmu v příštím roce. Za sebe řeknu, že každý den přemýšlím nad tím, co na sobě mohu zlepšit a jak pomoci týmu.

Sedmdesát procent atletů nebo jiných sportovců, kteří vyhrají světový titul, v následujícím roce neuspěje. Já se o to musím pokusit, být pozitivní a myslet na těch třicet procent, kterým se to povedlo, a zjistit, jak se jim to povedlo. To je něco, nad čím při vstupu do sezóny nikdy nepřemýšlíme.

Mám kolem sebe dobré lidi a strávil jsem několik dní přemítáním nad touto věcí a pracoval na tom. Udělám všechno tak, jak je správné, a budu směřovat k prvnímu závodu."