Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

K místu u Sauberu má údajně blízko Fisichella

K místu u Sauberu má údajně blízko Fisichella

Dosavadní favorit Pedro de la Rosa nejspíš zůstane u McLarenu.

Testovací pilot McLarenu Pedro de la Rosa, který je poslední dobou spojován s volným místem u týmu Sauber, nejspíš zůstane coby rezervní jezdec stáje z Wokingu.

Napovídají to slova Jensona Buttona, který prozradil, že se s novým vozem MP4-25 sveze až třetí den testů ve Valencii a na úvod dostane přednost právě de la Rosa.

Švýcarský Blick navíc informoval o tom, že Giancarlo Fisichella, který je nyní třetím pilotem Ferrari, odletěl po skončení zimní akce týmu do sídla Sauberu ve švýcarském Hinwillu.

Fisichella již nedávno řekl, že i přes své zaměstnání u Ferrari by rád pro letošní sezónu získal místo závodního jezdce a šéf týmu, Stefano Domenicali, potvrdil, že v takovém případě by jej Ferrari uvolnilo.

Spojení se Sauberem je přitom logické, tým totiž bude, stejně jako předtím, než jej vlastnilo BMW, odebírat motory Ferrari. Stáj z Maranella tak podle Blicku na Sauber tlačí, aby vedle Kamuje Kobajašiho angažoval Fisichellu.

Rodák z Říma je nyní ve formuli 1 jedním ze služebně nejstarších pilotů, od svého debutu v roce 1996 už absolvoval celkem 231 velkých cen. V roce 2004 dokonce závodil v barvách Sauberu.