Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tony George rezignoval na všechny funkce v IMS a IRL!

Tony George rezignoval na všechny funkce v IMS a IRL!

S IndyCar zůstane spojen pouze jako vlastník týmu Vision Racing

Dva roky poté, co se mu konečně podařilo definitivně pohltit zbytek série CART/ChampCar, rezignoval Tony George na všechny funkce ve správních radách společností Hulman & Company, Indianapolis Motor Speedway, Indy Racing League, IMS Productions a dalších rodinných podnicích. Do 30. června roku 2009 vykonával Tony George ve zmíněných podnicích pozici prezidenta a výkonného ředitele (CEO).
Z vedení společností jej vyhnal především odpor jeho sester, které byly velmi nespokojené s tím, jak George hospodařil s rodinným majetkem. Tony George měl loni sice možnost zůstat alespoň ve vedení Indy Racing League, ale to údajně sám odmítl.
„Jako členy rodiny nás mrzí, že Tony odchází,“ píše v prohlášení Mari Hulman George, Tonyho matka. „Jsme vděční za to, co udělal pro naší společnost jako člen správní rady a samozřejmě jako bývalý CEO a prezident našich společností. Mluvím za celou rodinu, když mu přejeme vše nejlepší. Všichni jsme doufali, že Tony bude pokračovat ve své práci ve správní radě, a jasně jsme mu to řekli. Jsme zklamaní jeho rozhodnutím odstoupit i přes naše přání.“
Mari Hulman George je spokojená se směrem, kterým se ubírala společnost posledních šest měsíců. Což jistě Tony neslyší moc rád. „Naše společnost je zdravá a zvládá ekonomickou krizi dobře,“ dodává Mari Hulman George. „Jeff Belskus, prezident a CEO Indianapolis Motor Speedway a Curt Brighton, prezident a CEO Hulman & Company, dělají oba skvělou práci v řízení našich společností v těchto obtížných časech. Bylo učiněno mnoho těžkých rozhodnutí a naše společnosti nyní míří do budoucnosti zajištěné.“
Jeff Belskus, nástupce Tonyho George, popřel, že by Indy Racing League byla na prodej. Objevily se totiž spekulace, že by Tony George chtěl Indy Racing League od rodiny odkoupit a odstřihnutí se od rodiny by mohlo být dalším krokem za tímto cílem. Na druhou stranu, když naposledy Tony George uslyšel, že nějaká závodní série není na prodej, jal se zakládat svou vlastní. Doufejme, že se z chyb poučil a že se opravdu bude věnovat především svému týmu Vision Racing, který má velké finanční potíže a zatím nemá zajištěný start ve všech závodech nastávajícího ročníku.