Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

De la Rosa: "Mohu být o hodně lepší, než lidé očekávají."

De la Rosa: "Mohu být o hodně lepší, než lidé očekávají."

Španěl věří, že ho léta u McLarenu udělaly lepším pilotem.

Pedro de la Rosa, který se vrací do závodního kokpitu formule 1 díky týmu Sauber, věří, že může v nadcházející sezóně překvapit.

Španělský jezdec strávil poslední roky coby testovací pilot McLarenu a kompletní závodní sezónu naposledy absolvoval v roce 2002, je však přesvědčen, že se ukáže v dobrém světle.

"Nebyl bych tu, kdybych si myslel, že už na to nemám," řekl oficiální stránkám formule 1. "Mám obrovskou motivaci.

Jsem velký dříč a myslím, že to je na této úrovni ta nejdůležitější věc... mít stále motivaci a hlad, pracovat každý den jako by to byl ten poslední. Takže ano, mám na to.

Jak budu dobrý? To uvidíme! Věřím, že mohu být o hodně lepší, než ode mě lidé očekávají a vezměme to zkraje. Je to dlouhá zima. Máme před sebou čtyři týdny důležitých testů a rychlost se mi bude pozvolna vracet."

De la Rosa věří, že roky strávené testováním u McLarenu z něho udělaly lepšího jezdce a doufá, že to půjde vidět na trati.

"Myslím, že mé zkušenosti jsou velkým přínosem," řekl. "Zkušenosti nezískáte za pár měsíců nebo rok. Získáváte je během let a já je teď chci předat týmu.

Chci také pomoci mému kolegovi Kamujovi (Kobajašimu), jelikož je rychlý, mladý a nezkušený. Musíme vytvořit velmi silnou partu, abychom dokázali těžit z velkého potenciálu týmu a věřím, že k dosažení toho mohu přispět."

Španěl byl také dotázán, jak vidí šance týmu Sauber v příštím roce.

"No, buďme realisti," odpověděl. "Musím strávit více času s týmem a s lidmi, musím se více dozvědět o novém voze. Na odpověď si budeme muset počkat do prvních únorových testů.

Toto je teprve můj první den v práci! Musíme si stanovit dosažitelné cíle. Nicméně, byl bych zklamaný, kdybychom nebyli schopni za normálních okolností bojovat o body."

Španělská banka Santander potvrdila, že bude de la Rosovým osobním sponzorem (skrze dceřinnou společnost Universia). Podle některých zdrojů tak měl Španěl do týmu přinést přibližně 1 milion euro.