Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Brawn připouští, že monopost Mercedesu zatím ztrácí

Brawn připouští, že monopost Mercedesu zatím ztrácí

"Nejsme tak rychlí jako někteří, máme před sebou kus práce."

Šéf týmu Mercedes Ross Brawn připustil, že nový monopost týmu není tak rychlý jako některé konkurenční vozy. Věří však, že menší vady tým napraví již před nadcházejícími testy v Jerezu.

Michael Schumacher a Nico Rosberg usedli za volant nového MGP W01 poprvé v tomto týdnu při testech na okruhu ve Valencii. Nejrychlejšího času pro Mercedes dosáhl Schumacher, byl to však celkově pouhý sedmý nejlepší čas za Ferrari, Sauberem, McLarenem a Renaultem. Přestože bývají testovací časy velmi často zavádějící, Brawn připustil, že Mercedes byl pomalejší než někteří jeho soupeři.

"S plnou nádrží jsme nevypadali tak zle, ale schází nám trochu rychlosti a máme nějaké problémy s řízením a vyvážením auta - to ale zvládneme napravit do Jerezu, víme, kde je problém," řekl BBC Sportu. "Ostatní týmy samozřejmě také nebudou jen stát se založenýma rukama. Nejsme rychlí jako Ferrari, i Lewis vypadal v úterý rychle, takže to vypadá, že máme před sebou kus práce.

Praskají nám výfuky a musíme je měnit každých 150-200 km. To je poblém, který dokážeme odstranit, ale tady je to obtížné. Pociťujeme jistou nevyváženost v řízení, jelikož všichni zde teprve poznáváme nové pneumatiky a okamžitě jsme přišli na některé věci, které chceme ohledně pneumatik podniknout, do Jerezu to bude hotové."

Po testech nového vozu Schumacher řekl, že z počátku sezóny budou cílem spíše dobré body než vítězství v závodech.

"Je to dlouhá sezóna a potřebujeme být připraveni, musíme na začátku sbírat dobré body," řekl. "Nečekal jsem, že budeme vyhrávat hned od začátku. Nebylo to mým cílem a neočekával jsem to."

Mercedes se na testovací trať vrátí ve středu v Jerezu spolu s většinou ostatních týmů, připojí se i nový Red Bull.