Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

FIA varuje týmy, absence je porušení pravidel

FIA varuje týmy, absence je porušení pravidel

Podle Ecclestonea je však možné vynechat tři závody.

Mezinárodní automobilová federace varuje týmy, že absence byť jen v jediné velké ceně sezony je v rozporu se sportovními pravidly formule 1.

Bernie Ecclestone nedávno řekl, že znění Concordské dohody umožňuje týmům vynechat tři závody sezony bez jakýchkoliv sankcí, při vyšším počtu absencí už ale mohou být vyřazeny ze startovní listiny.

FIA ale varuje, že absence v jakékoliv velké ceně je v rozporu se sportovními regulemi šampionátu a dokonce i se samotnou Concordskou dohodou. Proto dnes vydala upřesňující prohlášení.

V něm se uvádí: "V návaznosti na zprávy o interpretaci klauzulí v Concordské dohodě, týkajících se účasti týmů ve FIA Mistrovství světa formule 1, by FIA ráda provedla následující upřesnění:

Z hlediska sportovního a z hlediska pravidel je každý tým, který se registroval do šampionátu, povinen zúčastnit se každého podniku sezony.

Jakékoliv nedodržení účasti, byť jen v případě jednoho podniku šampionátu, by mohlo znamenat porušení jak Concordské dohody, tak regulí FIA."

Diskuze na toto téma se rozhořela s rostoucími obavami o účast některých nových týmů, jmenovitě US F1 a Campos. Ty se podle spekulací nestihnou připravit na úvodní podnik sezony, Velkou cenu Bahrajnu.