Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bridgestone zvolil směsi pro úvod sezony

Bridgestone zvolil směsi pro úvod sezony

V Melbourne budou použity o stupeň tvrdší pneumatiky než loni.

Bridgestone zveřejnil svou volbu směsí pneumatik pro první tři velké ceny letošní sezony. Zatímco v případě závodů v Bahrajnu a v Malajsii budou použity směsi stejné tvrdosti jako loni, do australského Melbourne přiveze japonský výrobce o stupeň tvrdší gumy.

V loňském roce byly na městské trati v Albert Parku používány superměkké a středně měkké pneumatiky, přičemž superměkká směs velice rychle ztrácela přilnavost. Bridgestone se proto pro letošní ročník rozhodl do Austrálie přivézt měkké a tvrdé pneumatiky.

Stejné typy pneumatik poveze Bridgestone také na malajský Sepang, zatímco pro úvodní podnik sezony na bahrajnském Sakhiru byly vybrány superměkké a středně měkké gumy.

Hirohide Hamašima, šéf vývojového oddělení Bridgestonu, řekl: "Strategie pneumatik bude v roce 2010 velmi důležitá, jelikož už se nebude dotankovávat, což byl velký faktor ovlivňující načasování zastávek v boxech.

Pro letošní sezonu jsme změnili všechny naše směsi na sucho, protože vozy budou těžší a délky úseků by se mohly zvýšit. Zároveň jsme provedli změny za účelem zkrácení doby zahřívání pneumatik. Do Austrálie přivezeme tvrdší směsi než loni, ale výběr pro Bahrajn a Malajsii zůstává stejný jako v roce 2009.

Letos bude pro týmy velkou výzvou způsob zacházení s pneumatikami, protože budou mít k dispozici menší počet sad suchých gum než dosud, zejména co se týče měkčí směsi pro každý závod."

 Závod  Okruh
SS
S
M
H
 VC Bahrajnu  Sakhir
X
 
X
 
 VC Austrálie  Albert Park
 
X
 
X
 VC Malajsie  Sepang
 
X
 
X

SS - supersoft = superměkká směs
S - soft = měkká směs
M - medium = středně měkká směs
H - hard = tvrdá směs