Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Adrian Sutil je rychlostí Force Indie potěšen

Adrian Sutil je rychlostí Force Indie potěšen

Němec věří, že jeho tým bude často bodovat.

Podle Adriana Sutila ze stáje Force India je reálné, že jeho tým bude v každém závodě nadcházející sezony bojovat o body. Usuzuje tak díky přesvědčivým výkonům nového vozu Force India VJM03 při právě skončených testech v Jerezu.

Německý závodník dnes zajel druhý nejrychlejší čas a v celkovém hodnocení testů se se svým časem 1:20.180 zařadil na páté místo. Díky tomu je přesvědčen o potenciálu svého vozu.

"Když jsem viděl, jaký je vůz na trati, motivovalo mě to ještě víc. Bylo to ještě lepší, než jsem si myslel, takže jsem optimistický," řekl.

"Naším problémem v minulém roce bylo, že jsme byli opravdu rychlí jen na určitých místech, například v Belgii, kde je spousta dlouhých rovinek. Nyní ale máme účinný přítlak, doufejme tedy, že budeme rychlejší i v pomalejších pasážích.

Jedna z takových je tady v Jerezu a vypadá to opravdu dobře, takže mám dobrý pocit."

Podle Sutila je ale příliš brzy na to přemýšlet, zda bude tým schopen bojovat o své první vítězství.

"Je trochu brzy na to říct to. Nechci mluvit o vítězstvích nebo stupních vítězů," řekl. "Pokusíme se udělat to nejlepší, ale je třeba zjistit, jak jsou na tom ostatní.

Je velmi těžké říct, které časy byly zajety s jakým množstvím paliva. Můžete trochu hádat a uvidíte, jak si několik týmů stojí, ale my nejsme daleko. To je to, proč si myslím, že letos můžeme získat mnoho bodů."