Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kolles věří, že se Campos postaví v Bahrajnu na start

Kolles věří, že se Campos postaví v Bahrajnu na start

Byť musí v horizontu dvou týdnů prakticky postavit nový tým.

Nový šéf týmu Campos Meta, Colin Kolles, má před sebou nelehký úkol, postavit chaotickou stáj na nohy a dovést ji na první velkou cenu letošní sezony v Bahrajnu. Podle svých slov ale naplnění tohoto cíle věří.

Nad Camposem dlouho visel otazník kvůli finančním problémům, ty se ale nedávno podařilo zažehnat, když stáj převzal nový vlastník, Jose Ramon Carabante, který na post šéfa týmu dosadil Kollese.

A přestože času zbývá skutečně velmi málo, bývalý zubař věří, že se Camposu podaří dostat Dallarou stavěné monoposty a potřebné vybavení včas do Sakhiru, místa konání úvodního závodu sezony.

"Je to velice složité, ale my to dokážeme, protože já se nikdy nevzdávám," řekl optimistický Kolles v rozhovoru pro Autosport. "Budeme mít auta v Bahrajnu a budeme závodit. Už tohle samo o sobě pro nás bude velký úspěch."

Týmu v těchto dnech externě pomáhá někdejší technický ředitel týmů BAR a Red Bull, Geoff Willis, Kolles ale věří, že se mu jej podaří získat do služeb Camposu na plný úvazek.

Veřejnost se má také brzy dozvědět o jezdeckém složení Camposu pro letošní sezonu. Dosud jediným potvrzeným jezdcem je Bruno Senna, jenže ten s příchodem nového vedení možná své místo ztratí. Tým totiž potřebuje spíše více finančně zajištěné závodníky.

Spekuluje se o příchodu Inda Karucha Chandhoka anebo Argentince Joseho Marii Lopeze, který je sice jezdcem týmu US F1, ale vzhledem k tomu, že americký tým je na tom skutečně velice špatně, jedná Lopez s Camposem.

Nejasná je také budoucnost zakladatele týmu, Adriana Campose. Ten by podle některých zdrojů mohl dostat místo u týmu, ale nic zatím nebylo potvrzeno.

Campos sám řekl: "Pro dobro týmu jsem udělal to, co jsem musel, to pro mě bylo nejdůležitější."