Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Caterham čekají bolestivé změny

Caterham čekají bolestivé změny

Colin Kolles plánuje restrukturalizaci a propouštění.

Colin Kolles varoval zaměstnance Caterhamu F1, že v nejbližších měsících přijdou velké změny a některé budou muset být bolestivé. Noví majitelé chtějí tým stabilizovat a "dostat do klidných vod". To v řeči ekonomů pravděpodobně znamená, že se pustí do snižování nákladů, aby se tým dostal z červených čísel a začal splácet své dluhy.

Prodej týmu F1 z rukou Tonyho Fernandese a jeho společníků byl oficiálně ohlášen pouze minulý týden. Novým majitelem se stala neznámá skupina podnikatelů ze Švýcarska a Středního Východu. Do křesla generálního ředitele se ze dne na den dostal bývalý závodník, Christijan Albers a šéfem týmu se s okamžitou platností stal Colin Kolles, který už v minulosti šéfoval týmům Force India a HRT.

"Děláme pokroky, ale mnoho změn teprve přijde", upozornil Kolles redaktora agentury Reuters. "Jistě je lepší zachránit 200 pracovních míst než 300 pracovních míst ztratit. Občas musíte udělat i nepopulární rozhodnutí. Ale věřím, že někteří lidé vědí a pochopí, že musí přijít změny. Takto by už tým nemohl pokračovat, nepřežil by.

Jako první potřebujeme dostat od kontrolu finance. Budeme muset restrukturalizovat tým a uklidit všechen nepořádek, také musíme vylepšovat auto a najít nejlepší kombinaci jezdců a vozu.

Některé věci byly vyřešeny do tří dnů, ale ještě stále se potřebujeme dohodnout s několika věřiteli. To je to, čemu se momentálně nejvíce věnujeme, abychom mohli tým dostat do klidných vod. Tým by měl existovat ještě mnoho let. Není to otázka přežití nebo nepřežití. Jsem přesvědčen, že tým přežije. Otázkou je, na jaké úrovni."