Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

HRT by potřeboval zkušené jezdce, přiznává Kolles

HRT by potřeboval zkušené jezdce, přiznává Kolles

Tým bude v pátečních trénincích nasazovat Sakona Jamamota.

Šéf týmu HRT Colin Kolles přiznává, že mít v kokpitech dva nováčky je pro nový tým nevýhodou. Vzhledem k finanční situaci si ale španělská stáj nemůže zkušeného pilota dovolit.

Hispania je jediným ze tří nových týmů, jehož jezdeckou dvojici tvoří pouze nováčci.

Kolles v rozhovoru pro finský Turun Sanomat řekl: "Jsem spokojený s tím, co Senna a Chandhok dosud odvedli, ale je zbytečné popírat, že jejich nedostatek zkušeností s Formulí 1 je v tuto chvíli nevýhodou."

Svou situaci se nyní snaží o něco zlepšit, angažoval totiž Sakona Jamamota jako třetího a rezervního jezdce.

Japonec už jisté zkušenosti s vozy Formule 1 má, v minulosti působil u týmů Jordan, Super Aguri, Spyker a testoval také pro Renault.

Kolles ale přiznal, že Jamamoto musel za své angažmá zaplatit: "Nemůžeme si dovolit angažovat jezdce jako Jarno Trulli nebo Heikki Kovalainen, tak jak to udělal Lotus. Musíme vzít jezdce, kteří jsou dobří, ale také přinesou peníze."

HRT veze do Barcelony, podobně jako ostatní týmy, nové díly pro své vozy, které by měly pomoci ke zlepšení výkonnosti. Španělský tým je ale zatím ve složité situaci. Vzhledem k tomu, že výtvor Dallary pro něj byl zklamáním, rozhodl se s italským výrobcem ukončit spolupráci a nyní shání vlastní aerodynamický tunel, ve kterém by mohl testovat své nové komponenty.

"Naši soupeři mají před námi docela náskok, ale já stále věřím, že Hispania bude nakonec nejlepším z nových týmů," dodal Kolles.